Η παρότρυνση προς τους ψηφοφόρους από έναν υποψήφιο βουλευτή ενός κόμματος να ψηφίσουν κάποιον άλλον συνδυασμό είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξη. Ιδιαίτερα όταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ενα τέτοιο κάλεσμα έκανε προς τους αριστερούς και αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος αν και πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ζήτησε μέσα από συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να στηριχτεί στις εκλογές είτε το κόμμα του είτε το ΚΚΕ. Ο ίδιος βέβαια διευκρίνισε πως θα επιθυμούσε να βρίσκονται όλα τα αριστερά κόμματα κάτω από τη σημαία ενός ενιαίου μετώπου, όμως συμπλήρωσε ότι «ο κάθε ψηφοφόρος της Αριστεράς μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα, είτε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στον λαό».

Σημείωσε πως όντως υπάρχουν υπαρκτές διαφορές ανάμεσα στη Λαϊκή Ενότητα και στον Περισσό, υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι δευτερευούσης σημασίας και πως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν στην πορεία.

Τα στελέχη του κόμματος Λαφαζάνη, παρότι αναγνωρίζουν πως τέτοιες δηλώσεις μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε επίδοξους ψηφοφόρους τους, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την τοποθέτηση αυτή του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, αναφέροντας ότι το κόμμα τους έχει ως στόχο να βοηθήσει στη δημιουργία ενός μετωπικού σχήματος όλης της Αριστεράς, που φυσικά χωράει το ΚΚΕ.

Στον Περισσό ρίχνουν το κύριο βάρος της προεκλογικής τους εκστρατείας στην προσπάθεια επαναπατρισμού των ψηφοφόρων που το εγκατέλειψαν την τριετία 2012-2015. Χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις είναι η σχεδόν καθημερινή παρουσία των κορυφαίων στελεχών του κόμματος σε συγκεντρώσεις που διεξάγονται σε δήμους της Αττικής και της περιφέρειας. Παράλληλα, προετοιμάζουν περιοδείες σε μεγάλους εργασιακούς χώρους προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή με τους εργαζομένους οι οποίοι αποτελούν άλλωστε και το κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων που επιθυμούν να προσεγγίσουν. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί την Παρασκευή βιομηχανικές μονάδες στα Ιωάννινα και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πόλη.