Η Renault αποκάλυψε το 4ης γενιάς Megane. To γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο ενηλικιώθηκε σε όλα τα σημεία του, διαθέτει νέα εμφάνιση και νέες εκδόσεις που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους αγοραστές.

Πρόκειται για ένα εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο μετρά ήδη 20 χρόνια ιστορίας και πωλήσεις άνω των 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως. Το χάτσμπακ μοντέλο της γαλλικής φίρμας υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική φόρμα, είναι πιο δυναμικό και ειδικά στην έκδοση GT, η σπορ εμφάνιση του φθάνει και περισσεύει.

Σε διαστάσεις, το νέο Megane είναι χαμηλότερο κατά 25 χιλιοστά, είναι πιο φαρδύ ως προς το μετατρόχιο κάτι που προδιαθέτει για τους μεγαλύτερους χώρους. Επίσης, μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 28 χιλιοστά. Η έκδοση Megane GT είναι εμπνευσμένη σχεδιαστικά από τον κόσμο της F1, έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στο πίσω τμήμα προκαλούν οι χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης . Επίσης, το σπορ πακέτο περιλαμβάνει ζάντες 18 ιντσών αλουμινίου, σχεδιασμένες ειδικά από την Renault Sport.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο θα δώσει η Renault, στις 15 Σεπτεμβρίου στην έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.