Η Peugeot θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη το Fractal. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό μοντέλο με προχωρημένη εμφάνιση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών με την πρωτοποριακή του τεχνολογία.

Είναι ένα καθαρόαιμα ηλεκτρικό μοντέλο, που θα αποδίδει 204 ίππους. Θα εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιομέτρων χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα του, την αεροδυναμική του αμαξώματος κ.α. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά .

Είναι ένα μοντέλο με διαστάσεις που παραπέμπουν σε αυτοκίνητο πόλης. Το μήκος είναι στα 3,8 μέτρα ενώ διαθέτει και δυνατότητα μεταβολής του ύψους από το έδαφος (από 7 έως 11εκ.).

Εκτός από οικολογικό είναι και σπορ. Το επιβλητικό μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 6,8 δλ ενώ για την κάλυψη του πρώτου χιλιομέτρου απαιτεί 28,8δλ.

Είναι προηγμένο και τεχνολογικά: Εικόνα, αφή, και τώρα ακοή είναι τα στοιχεία που θα κεντρίσουν τον οδηγό και τους επιβάτες. Επίσης, σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες, γεγονός που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στο στοιχείο του, όταν κινείται σε αστικό περιβάλλον.

Το νέο μοντέλο ενσωματώνει πρωτοποριακή τεχνολογία στη θέση οδήγησης. Το σύστημα ‘heads-up’ συνοδεύεται από ψηφιακή οθόνη με ολογραφική απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας, ενώ το μικρό σε διάμετρο τιμόνι διαθέτει δύο ενσωματωμένες επιφάνειες με χειριστήρια αφής, που δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών αλλά και του ηχοσυστήματος.