Το Volvo V40 / V40 Cross Country φέρνει αναστάτωση στον ανταγωνισμό με μια άκρως ενδιαφέρουσα έκδοση. Το πεντάθυρο σουηδικό χάτσμπακ διατίθεται πλέον και με έναν ολοκαίνουριο κινητήρα βενζίνης1.500 κ.εκ., και 152 ίππων, με τον χαρακτηριστικό κωδικό Τ3 .

Όπως όλοι οι κινητήρες τηςVolvo, έτσι και αυτός διαθέτει turbo. Το μεγάλο του ατού η ισχύς που αγγίζει τους 152 ίππους. Επίσης, αποδίδει ροπή 250 Nm σε ευρύ φάσμα στροφών, 1.700-4.000rpm, Όσο δε αφορά στο ευρωπαϊκό πρότυπο εκπομπής ρύπων, ο κινητήρας είναι κατηγορίας Euro 6.

Ο νέος κινητήρας έχει στο …πλευρό του ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και για το οποίο δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τον πελάτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου κιβωτίου οι πολύ γρήγορες και ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων ενώ φυσικά προσφέρει και σειριακή λειτουργία, αν ο οδηγός θελήσει να κάνει ο ίδιος τις αλλαγές ταχυτήτων. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να γίνουν και από paddles στο τιμόνι, για επιπλέον ευκολία και μεγαλύτερο έλεγχο, παράλληλα με πιο συμμετοχική, σπορ οδήγηση!

Επιπρόσθετα, με επιλογή μέσω κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, είναι δυνατή η λειτουργία ECO+κατά την οποία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εκτελεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου

Οι τιμές του είναι ιδιαίτερα δελεαστικές. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, την Volvo Car Hellasτο V40 / V40 Cross Country 1.5 T3 Auto – με το όφελος απόσυρσης και επιπλέον όφελος από σχετικό προωθητικό πρόγραμμα έχει τιμή εκκίνησης ( για το V40 1.5 T3 Auto ) από 20.400 ευρώ ενώ για το V40 Cross Country 1.5 T3Auto από 21.900 ευρώ