Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ,εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση του στον κ Αλέξη Τσίπρα αλλά και την επιθυμία του να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Οι δηλώσεις του κ Πανούση έγιναν μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τέλος της παρουσίασης του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛΑΣ στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο πληροφοριακό κέντρο η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος θα προβάλλει την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων Feel Safe για ασφαλείς ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές.

«Δεν είμαι κλασικός πολιτικός» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση γιατί παρά τη στήριξη του Πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της θητείας στο υπουργείο δεν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ,

««Εγω επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα από την πρώτη ημέρα, γιατί με στήριξε ο πρωθυπουργός και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, ,ότι δεν είμαι κλασικός πολιτικός. Έχω την τεχνογνωσία και μια αίσθηση της κοινωνίας και προφανώς κάθε απόφασή μου έχει μιαν πολιτική βάση. Άλλα είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή που είχα εκλεγεί βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ότι δεν είμαι πολιτικός, είμαι δάσκαλος».

Εκφράζοντας την εκτίμηση του στον κ Τσίπρα τον χαρακτήρισε κεφάλαιο πολιτικό το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί . Πρόσθεσε ότι «ν παραμένει στην διάθεση της πολιτείας μετά τις εκλογές αν και εφόσον μπορεί με μια κυβέρνηση οποιαδήποτε μορφής.

Για την βαρύτητα των εκλογών έκανε μια αναδρομή στα ιστορικά δρώμενα « η ιστορία μας έχει τιμωρήσει ως χώρα » είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι « Θέλω να ελπίζω όμως ότι τελείωσε αυτός ο κύκλος .Νομίζω ότι οι εκλογές αυτές θα είναι και το τέλος της μεταπολίτευσης. Θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και πιστεύω να αλλάξουν τα πολιτικά μυαλά όλων. Διότι οι πολίτες παράγουν το πολιτικό σύστημα.»

Τόνισε ότι ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι αν παρανομεί-παρανομεί και ότι δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία. Σε αυτή τη χώρα όπως είπε «έχουμε συνομοσπονδία κρατιδίων» και ο καθένας θέλει να έχει το δικό του νόμο .«Ο νόμος όμως είναι ένας».