Το νέο VW Cross Polo προσφέρεται και στην ελληνική αγορά. Το μικρό αλλά …ταλαντούχο μοντέλάκι της γερμανικής φίρμας ανήκει στην συνομοταξία των μοντέλων με crossover εμφάνιση.

Ορισμένες από αυτές είναι η υπερυψωμένη κατά 15 χλστ. ανάρτηση, οι ζάντες 17 ιντσών που έχουν αυξήσει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά περίπου 35 χλστ. (σύνολο 175 χλστ.), ενώ με τις ράγες οροφής το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί στα 1.488 χλστ.

Στις διαφορές – σε σχέση με τα απλά Polo – σημειώστε επίσης, τα πλαστικά προστατευτικά σε ανθρακί χρώμα περιμετρικά του αμαξώματος (στους προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ, τους θόλους τροχών καθώς και το κάτω τμήμα των θυρών) προστατεύουν το αυτοκίνητο από φθορές εκτός δρόμου αλλά και στην πόλη.

Η πρώτη δοκιμή επί ελληνικού εδάφους πραγματοποιήθηκε με την ντίζελ έκδοση που στην συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 90 ίππους. Το πετρελαιοκίνητο μοτέρ των1.4 λίτρων κινητήρα παρέχει ιδιαίτερα υψηλή ροπή στο κομψό μοντελάκι ενώ η σπιρτάδα του είναι παρούσα – ακόμη και στους ανοιχτούς δρόμους. Μας άρεσε η δυνατότητα του – χάρη στην απόσταση του οχήματος από το έδαφος – να ξεπερνά με άνεση τις λακκούβες ενώ οι παραλίες είναι ένα εύκολο πεδίο για το νέο μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζάντες 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ESP με Hill Hold Assist και EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό)λ, Multi-ColisionBrake (Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων), σύστημαπολυμέσων «Composition Colour» (με έγχρωμη οθόνη αφής 5″, CD & mp3 player, θύρες για SD-card, USB, Aux-In και 6 ηχεία) κ.α.

Αποκλειστικά σε ντίζελ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Το νέο μοντέλο προσφέρεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο, με τον κινητήρα 1.4 TDI ΒΜΤ 90PS, με μηχανικό ή DSG κιβώτιο. Η έκδοση με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, απαλλάσσεται των τελών κυκλοφορίας καθώς οι εκπομπές CO2 είναι 98 γρ./χλμ.

Τιμές

CrossPolo 1.4L TDI BMT 90PS: 17.500€

CrossPolo 1.4L TDI BMT DSG 90PS: 19.150€