Η Mercedes θα έχει σε περίοπτη θέση στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τη νέα C-Class Coupé. Το νέο μοντέλο συνδυάζει την σπορ εμφάνιση και με τα χαρακτηριστικά που φέρει η πιο οικογενειακή εκδοχή, η C-Class.

Η κουπέ εκδοχή της C-Class είναι κατά 95 χιλιοστά μακρύτερη και από την σεντάν διαθέτει χαμηλότερη κατά 15 χιλιοστά ανάρτηση. Στο εσωτερικό δεν περιμένουμε κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη σεντάν C-Class. Οι σχεδιαστές φρόντισαν ώστε το νέο μοντέλο να είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικό (Cd: 0,26), ενώ έχει ελαφρύνει και έχει αποκτήσει υψηλότερη ακαμψία.

Κάτω από το καπό ο βασικός κινητήρας θα είναι βενζίνης 1.6 turbo των 156 ίππων (C 180). Ο επόμενος θα είναι 2λιτρος των 184 ίππων (C 200), των 211 ίππων (C 250) και 245 ίππων (C 300). Στους ντίζελ υπάρχει ο 2.1 λτ. με 170 και 204 ίππους.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα φέρει AGILITY CONTROL , πιο σπορ με σφιχτότερη ρύθμιση και το σύστημα διεύθυνσης Sport Direct-Steer. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση AIRMATIC, η οποία περιλαμβάνει και τις επιλογές «ECO», «Comfort», «Sport», «Sport +» και «Individual» μέσω του χειριστηρίου DYNAMIC SELECT.

Η νέα C-Class Coupé θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.