«Απορρίπτω τον πυρήνα και τις σκληρότερες ρυθμίσεις επί συντάξεων, επί φορολογικού, επί μισθών, αλλά πιστεύω ότι η κυβέρνηση έστω στο παρά πέντε, με κεντρικό πρόσωπο τον Τσίπρα, μπορεί να κάνει κινήσεις τόσες και τέτοιες που μπορεί να μην προκαλέσει άλλα δεινά, αντίθετα να φέρει κάτι καλό στην πατρίδα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αναφέροντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ψήφισε «παρών» στη Βουλή, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, πιστεύοντας ότι αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, πιστεύοντας ότι φέραμε στον λαό αντίθετα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί και πιστεύοντας ότι με μια διαρκή διαπραγμάτευση, στοχευμένη διαπραγμάτευση ικανών διαπραγματευτών της τεχνικής και νομικής διαπραγμάτευσης, μπορούμε να αμβλύνουμε και τον πυρήνα και επί μέρους στοιχεία».

Ο κ. Μητρόπουλος μίλησε για κυβέρνηση υπό την «πολιτική προσωπικότητα την οποία στηρίζει όλο και περισσότερο ο λαός, τον Τσίπρα, αλλά με πρόσωπα σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης πολιτικής συνεννόησης, συναίνεσης και κύρους για να φύγουμε μπροστά» και πρότεινε «υπερβατικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, όχι τακτικισμοί, όχι εκλογές».

«Θεωρώ ότι θα πάμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα πολύ προσεχώς, που θα δώσει μία ώθηση, άλλη αίσθηση, άλλη ελπίδα, άλλη αισιοδοξία στον λαό που έχει δικαίωμα να ελπίζει, παρά το ότι έχει προδοθεί τις τελευταίες φορές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από