Στην αντεπίθεση πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από στελέχη της Κυβέρνησης. Παράλληλα, η κ.Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε με ένταση σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας που την αφορά με άκρως σεξιστικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα, παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη Βουλή, η κ.Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη κατ΄αρχήν στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον ρώτησε για ποιο λόγο τη στοχοποίησε, με τη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το πρωί της Τρίτης, με τη δήλωσή του «Ζωής θέλοντος». Η Πρόεδρος μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα κακά ελληνικά του υπουργού.

Ακολούθως καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος σε δηλώσεις του το πρωί στον Σκάι, σχολίασε τη συμπεριφορά της κ.Κωνσταντοπούλου επικαλούμενος τον Φρόιντ. Οπως είπε η πρόεδρος της Βουλής«τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση; πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής;».

Ομως, η κ.Κωνσταντοπούλου επανήλθε στην καταγγελία της για φαινόμενα νεοαυριανισμού και επέδειξε στη Βουλή το πρωτοσέλιδο εφημερίδας που την αφορά υπό τον τίτλο : «Ο άντρας της δεν μπορεί να μαζέψει τη Ζωή;»)

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, συνέχισε την αντιπαράθεση με την κ.Κωνσταντοπούλου που «σε ζωντανή μετάδοση» είχε ξεκινήσει από τη διάσκεψη των προέδρων το βράδυ της Τετάρτης. Επανέλαβε ότι η στάση της Προέδρου γεννά θεσμικά προβλήματα, αφού δεν μπορούμε να εκπροσωπούμε κάτι που αμφισβητούμε». Πρόσθεσε δε, ότι ουδείς μπορεί να εμφανίζεται ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού. Και όταν διαπιστώνεται δυσαρμονία, την απάντηση τη δίνει και πάλι ο λαός.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω την έλλειψη χιούμορ. Απλώς ροκανίζει το χρόνο, δεν θα την ακολουθήσω», απάντησε λακωνικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η εν εξελίξει συνεδρίαση δεν είναι των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα μπορούσαν να συζητηθούν οι όποιες καταγγελίες της κ.Κωνσταντοπούλου.

Μετά τις βαριές εκφράσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Ευκλείδη Τσκαλώτου και τη σύντομη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, τον λόγο ζήτησε και πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αρχικά, απευθυνόμενη προς την προεδρεύουσα της Βουλής είπε ότι «κυρία προέδρε, πρέπει να αποφασίσετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 4 μ.μ., ώστε μετά να πάμε σε Ολομέλεια και να προχωρήσει η ψηφοφορία. Δεν είναι δυνατόν να καθυστερούμε τη διαδικασία επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν».

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν φωνές από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής της ΝΔ, σε πολύ έντονο ύφος, είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος: «Σταματήστε τα καραγκιοζιλίκια! Να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία έτσι όπως έχει προβλεφθεί»…