Τα μακαρόνια πάνε με όλα. Αρκεί οι συνδυασμοί που θα κάνουμε να είναι ταιριαστοί. Μάλιστα, διατροφικά είναι πολύ προτιμότερο να καταναλώσουμε λιγότερους υδατάνθρακες (δηλαδή μακαρόνια) και περισσότερες πρωτεΐνες (φιλέτο κοτόπουλο). Μία συνταγή του σεφΓιώργου Δρουγγάνη.

Υλικά (για 4 άτομα)

370 γρ μακαρόνια νο 6

1 φιλέτο κοτόπουλο

150 γρ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

150 γρ πιπεριές τρίχρωμες κομμένες σε λωρίδες

80 γρ μανιτάρια agaricus

130 γρ χυμό ντομάτας

120 γρ μοτσαρέλα φρέσκια

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι. Προσθέτουμε κρεμμύδι σκόρδο πιπεριές και τελευταία τα μανιτάρια. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.

Μόλις πάρει βράση και δέσει αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τρεις λωρίδες σε κάθε πιάτο. Τέλος σπάμε και βάζουμε στο πιάτο ένα κομμάτι μοτσαρέλα.

Σεφ Γιώργος Δρουγγάνης

Ο Γιώργος Δρουγγάνης έχει σπουδάσει μαγειρική τέχνη στη σχολή ΟΤΕΚ Αναβύσσου. Σήμερα εργάζεται στο εστιατόριο Deals στη Φιλοθέη, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορα catering, στο εστιατόριο Παντός Καιρού, στα ξενοδοχεία Poseidon Resort στο Λουτράκι, Golden Coast στον Μαραθώνα, Iria Mare στο Πόρτο Χέλι κ.ά.