Απώλειες για το κυβερνητικό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφαίνονται ενόψει της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας.

Ηδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή δήλωσε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών ότι δεν πρόκειται να εξουσιοδοτήσει με την ψήφο της για την υπογραφή συμφωνίας στη βάση της πρότασης που απέστειλε στους θεσμούς η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταθέσει κείμενο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τις υπογραφές δύο βουλευτών και τριών στελεχών του κόμματος, με το οποίο ζητούσαν επιστροφή στη δραχμή αν «δεν γίνει δεκτός ένας θετικός συμβιβασμός, ο οποίος θα αποτυπώνεται σε ένα πρόγραμμα που θα τερματίζει τη λιτότητα».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών του, λέγοντας ότι «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί». Αν και δεν έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εντούτοις μίλησε για ευθύνη.

«Αρρυθμίες» όμως, εμφανίζονται στις τάξεις των ΑΝΕΛ, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις βουλευτές του κόμματος προτίθενται να ψηφίσουν όχι. Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες να μεταπειστούν και να ακολουθήσει κοινή στάση όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.