Με κεντρικά συνθήματα «Ελλάδα ,Ευρώπη, Δημοκρατία » και «ΕΛΑΣ , Ευρώπη Δημοκρατία » πλήθος κόσμου αψήφησε τη δυνατή βροχή και συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να στείλει το μήνυμα «Μένουμε Ευρώπη »

Με τις ομπρέλες στα χέρια ,άλλοι κάτω από υπόστεγα , φορώντας κονκάρδες με το «ΝΑΙ » και κρατώντας Ελληνικές σημαίες και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ,οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για την Ευρώπη και το ευρώ. Οι περισσότεροι σφύριζαν συμβολικά με σφυρίχτρες.

Με χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων ,οι ομιλητές κκ Πύρρος Δήμας και οι δήμαρχοι Καμίνης και Μπουτάρης και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Δραματική έκκληση απεύθυνε στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, προκειμένου να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να ακυρώσει το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» εν μέσω αποθέωσης των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια έκανε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας:

«Το δημοψήφισμα έτσι όπως διεξάγεται είναι ντροπή. Μας καλούν να αποφανθούμε δήθεν για ένα κουρελόχαρτο, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Απαντάμε «Ναι» για να κρατήσουμε την χώρα ενωμένη και στον πυρήνα της Ευρώπης. Το «Ναι» σαρώνει σε όλη την Ελλάδα. Απεθύνομαι σε δύο κατηγορίες συμπολιτών: Πρώτα σε αυτούς που είδαν την ζωή τους να εξαθλιώνεται αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να υποκύψουν στον πειρασμό του τίποτα. Πάντα από το κακό υπάρχει και χειρότερο».

Τέλος, ο Κ. Καμίνης αναφέρθηκε στους φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Απευθύνομαι στους φίλους μου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, στους Ευρωπαϊστές φίλους μου. Παλέψαμε πολλά χρόνια για τα δικαιώματα και την ελευθερία στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πληγωθεί βαθύτατα και πρέπει κάτι να κάνουν για να αλλάξει η κατάσταση».

Ο κ Μπουτάρης ξεκινώντας την ομιλία του είπε με νόημα προς τους συγκεντρωμένους ότι στο χωριό του λένε ότι η βροχή φέρνει γούρι. Ξεκινώντας δε την ομιλία του αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εκφράστηκε η αγωνία η οποία «. Είναι διπλή, δεν πρέπει να διχαστούμε, αφού δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το διχασμό».

Πρόσθεσε ότι «Πάση θυσία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν κάνει άπειρα λάθη και η Ελληνικη Κυβέρνηση που έχει κάνει και αυτή άπειρα λάθη το τελευταίο πεντάμηνο να καθίσουν έστω και στο 12 και ένα να βρουν μια συμφωνία. »

Και καταλήγοντας είπε για το δημοψήφισμα ότι «Το δημοψήφισμα είναι αποπροσανατολιστικό . Το δημοψήφισμα δεν οδηγεί πουθενά Για να μην πω ότι το δημοψήφισμα οδηγεί στην καταστροφή ,αν προκύψει το όχι »

Στην ομιλία του ο κ Αλιβιζάτος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε τρελη πορεία προς το χάος» και τόνισε την ανάγκη να «υψώσουμε ανάχωμα, προσθέτοντας ότι « το μόνο ανάχωμα που μπορούμε να υψώσουμε εμείς σήμερα, είναι το “ναι”. Το “ναι” στην Ευρώπη, το “ναι” στην πορεία μας μέσα στην Ευρώπη, ώστε να μην χαθεί η δυνατότητα να μαζέψουμε στη συνέχεια τα σημερινά συντρίμμια»,