Διαψεύδει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη περί προετοιμασίας για επιστροφή στη δραχμή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, επισημαίνοντας ότι αν του ζητούσε η κυβέρνηση να επεξεργαστεί ένα παρόμοιο σχέδιο θα παραιτούνταν.

ΌΛΟΙ έχουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές αναφέρει, τονίζοντας ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι η δική του.

«Όσοι πιστεύουν ότι η δραχμή θα σώσει τη χώρα, ας μας δώσουν πρώτα το μέγεθος της ζημίας που θα προκληθεί, κάτι που ουδείς από αυτούς δεξιούς ή αριστερούς, το έκαναν έως τώρα!» καταλήγει.

Αναλυτικά, με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μάρδας αναφέρει:

«Ο κος Θεοχάρης (ΠΟΤΑΜΙ) προ λίγης ώρας ανακοίνωσε τη Βουλή ότι ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο οποίο προΐσταμαι, εργάζεται στο Πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου, και ετοιμάζει το έδαφος για να μεταβούμε στη δραχμή!!!

»Πρώτον. Αυτό είναι ψευδές.

»Δεύτερον. Αν μου το ζητούσαν δε θα το έκανα, γεγονός που θα οδηγούσε στην άμεση παραίτησή μου.

»Τρίτον. ΌΛΟΙ έχουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ, ήταν η δική μου κόκκινη γραμμή, όχι της τελευταίας στιγμής, αλλά από το 1992 και με ιδιαίτερα εμφανή τρόπο από το 2010.

»Όσοι πιστεύουν ότι η δραχμή θα σώσει τη χώρα, ας μας δώσουν πρώτα το μέγεθος της ζημίας που θα προκληθεί, κάτι που ΟΥΔΕΙΣ από αυτούς Δεξιούς ή Αριστερούς, το έκαναν έως τώρα! Τέλος το GREXIT δεν είναι σύνθημα που άνθισε τώρα. Κάποιοι άλλοι από παλαιότερα φρόντισαν για τον σπόρο»!

Απάντηση σχετικά με δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη «περί δραχμής» έδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την «ευθύνη». Ντροπή και τίποτα άλλο».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού κατήγγειλε πως ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου που περιλαμβάνει και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δουλεύει σχέδιο για να πάει η Ελλάδα στη δραχμή. «Έχετε σχέδιο να μας πάτε στη δραχμή. Δεν τρομοκρατώ κανέναν! Λέω την αλήθεια», είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από