Τα μικρά μοντέλα έχουν κερδίσει τους νέους υποψήφιους αγοραστές, όχι μόνο με τον ευέλικτο χαρακτήρα τους μέσα στην πόλη αλλά και με τα ιδιαίτερα άνετα σαλόνια τους που πλέον βρίθουν σε εξοπλισμό. Από την πολυπληθή παρέα των αυτοκινήτων πόλης επιλέξαμε πέντε μοντέλα που κοστίζουν έως και 9.000 ευρώ.

Skoda citigo

Η Skoda προσφέρει στην κατηγορία των μοντέλων πόλης το Citigo .Σαφώς, η τιμή – έκπληξη του νέου Citigo αποτελεί το ένα βασικό ατού του – ( κοστίζει από 7.990 ευρώ με απόσυρση). Το Citigo μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρώτης συγγένειας VW up! και SEAT Mii. Έχει μήκος 3,5 μέτρα, στοιχείο που το κάνει ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη. Το καλαίσθητο σαλόνι του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 εύσωμους επιβάτες. Κορυφαίος για την κατηγορία του είναι ο χώρος αποσκευών των 251 λίτρων με αρκετό βάθος. Είναι ένα ευκολοδήγητο και ευχάριστο στη χρήση αυτοκίνητο, με μαλακή ανάρτηση που αποσβένει ικανοποιητικά τις ανωμαλίες. Ο βασικός τρικύλινδρος κινητήρας του Citigo αποδίδει 60 ίππους (υπάρχει και έκδοση με 75 ίππους). Το μοτέρ είναι σπιρτόζικο και ιδιαίτερα οικονομικό σε κατανάλωση, μόλις 4,5 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες.

Tιμή: 7.990 ευρώ

SEAT Mii

Το μικρό της Seat, το Mii προσφέρεται στην ελληνική αγορά με τιμές από 7.579 ευρώ με απόσυρση. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει τον 1.000αρι κινητήρα, με 60 ή και 75 ίππους. Η βασική έκδοση εκτός από το υποχρεωτικό ABS, προσφέρει ESP με hill hold control, μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους καθώς και air condition. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο ευέλικρος κινητήρας του, του 1 λίτρου που ακόμη και την έκδοση με τους 60 ίππους, μπορεί να βγάλει εις πέρας τα αστικά του καθήκοντα. Επίσης, υπάρχει και η έκδοση Ecomotive με σύστημα start-stop και ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες εκπέμπουν κάτω από 100γραμ./χλμ CO2 και δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας .

Τιμή: 7821 ευρώ ( τιμή με έκπτωση και όφελος απόσυρσης)

Chevrolet Spark

Το Spark είναι ένα ευχάριστο στην οδήγηση μοντελάκι, με εργονομικούς χώρους, καλή θέση οδήγησης και ιδιαίτερα δελεαστική τιμή. Επίσης διακρίνεται και για τον οικονομικό του χαρακτήρα. Με το βασικό μοτέρ του 1.0 λίτρου, το ανανεωμένο Chevrolet Spark κοστίζει από μόλις 6.990 ευρώ με απόσυρση. Το ευρύχωρο σαλόνι φιλοξενεί επαρκώς 4 ενήλικες. Ο χώρος αποσκευών του είναι στα 170 λίτρα, τιμή που δεν εντυπωσιάζει με την χωρητικότητά του, όμως υπάρχει και η δυνατότητα αναδίπλωση των καθισμάτων, που διευρύνει τον ωφέλιμο χώρο έως τα 568 λίτρα.

Τιμή: 6.990 ευρώ

VW UP!

Το up! η Volkswagen αποτελεί την εμπορική έκπληξη της γερμανικής φίρμας, μιας και διαθέτει αρκετά θετικά στοιχεία, που αποτελούν δέλεαρ για τους υποψήφιους αγοραστές. Διατίθεται σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα. Η εργονομική του κονσόλα με τις άφθονες θήκες, το καλό επίπεδο εξοπλισμού αλλά και οι άνετοι χώροι για 4 επιβάτες με τις αποσκευές των 251 λίτρων, αποτελούν τα βασικά θετικά χαρακτηριστικά του μικρού γερμανικού μοντέλου με μήκος 3,5 μέτρα. Κάτω από το καπό του υπάρχει ο 1.000αρης, τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,0 λτ. απόδοσης 60 και 75 ίππων, που παρουσιάζει ευστροφία και οικονομική κατανάλωση καυσίμου. Στα στενά της πόλης, το μικρό μοτέρ διαθέτει τράβηγμα και ελαστικότητα.

Τιμή: 8.764 ευρώ

Suzuki Celerio

Το νέο Suzuki Celerio αποτελεί τη νέα πρόταση στην κατηγορία των μικρών μοντέλων. Έχει μήκος 3,6 μέτρα. Εκτός από την μοντέρνα εμφάνιση του του εσωτερικό του δίνει έμφαση στην πρακτικότητα αλλά και την άνεση των 4 επιβατών που θα το βρουν ιδιαίτερα ευρύχωρο. Ο χώρος αποσκευων των 254 λίτρων, τοποθετεί το μικρό ιαπωνικό μοντέλο στην κορυφή της κατηγορίας. Προσφέρεται με 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 λτ. απόδοσης 68 ίππων και 90 Nm ροπής, με κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ. Η βασική έκδοση προσφέρει ESP, 4 αερόσακους, τις γνώριμες ηλεκτρικές ευκολίες κ.α. Το νέο Celerio προσφέρεται και στην ελληνική αγορά με τιμές από 8.990 ευρώ (με την έκπτωση των 1.100€ και 630€ όφελος απόσυρσης).

Τιμή: 8.990 ευρώ

Hyundai i10

Το δεύτερης γενιάς i10 ανήκει στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων με κύρια χαρακτηριστικά τον ιδιαίτερα σπιρτόζικο κινητήρα, το άνετο σαλονάκι και την δελεαστική τιμή του. Έχει μήκος 3,6 μέτρα. Το φρεσκαρισμένο εσωτερικό του νέου i10 , ικανοποιεί με την ποιότητα κατασκευής των υλικών του. Εργονομική είναι η θέση οδήγησης, που διαθέτει και αρκετές θέσεις για διάφορα μικροαντικείμενα. Το σαλόνι του επαρκεί για τέσσερις επιβάτες. Επίσης, ο χώρος αποσκευών των 252 λτ. να το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας. Στο δρόμο θα εντυπωσιάσει με την ποιότητα κύλισης αλλά και τη σπιρτάδα του μικρού μοτέρ του 1 λίτρου που αποδίδει 66 ίππους. Έχει μέση κατανάλωση καυσίμου στα 4,7 λίτρα/100χλμ.

Τιμή: 8.990 ευρώ