Δύο εγκληματικές οργανώσεις διεθνικού χαρακτήρα, που έφερναν με φορτηγά από το εξωτερικό σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών και τις διακινούσαν στην Αττική, εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σε παράλληλες αστυνομικές στις περιοχές της Τροιζηνίας, της Μεσσηνίας, της Ηγουμενίτσας καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Αλιμο, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα), συνελήφθησαν 12 μέλη τους, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για 10 Ελληνες, ηλικίας 38 έως 57 ετών, και για δύο Αλβανούς, 33 και 37 ετών.

Οπως προέκυψε, η μία από τις οργανώσεις οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας χασίς.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστου χασίς που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Εντοπίστηκαν, επίσης, σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων χασίς, με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους.

Σε έρευνες σε χώρους, σπίτια και οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δύο εγκληματικές οργανώσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.448 δενδρύλλια, κοκαΐνη βάρους 2.373 γραμμ., ακατέργαστο χασίς βάρους 60,9 κιλών, ακατέργαστο χασίς υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 11,3 κιλών, 53.170 ευρώ, δύο πιστόλια και ισάριθμα κυνηγετικά όπλα, 404 φυσίγγια, πέντε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα των δύο αυτών εγκληματικών οργανώσεων υπολογίζονται σε 4.700.000 ευρώ.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, για κύρια ανάκριση.