Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με το μονοθέσιο της Mercedes πέτυχε μια άνετη νίκη στο γκραν πρι της Αυστρία σήμερα το μεσημέρι. Αυτή η νίκη του είναι η τρίτη φετινή και η εντέκατη της καριέρας του. O 29χρονος Γερμανός πήρε κεφάλι και κρατήθηκε μπροστά μέχρι το τέλος χωρίς να απειλείται από τον ομόσταβλό του.

Ο Λιούις Χάμιλτον αρκέστηκε στη δεύτερη θέση ενώ πήρε και ποινή 5 δευτερολέπτων, μιας και οι κριτές διαπίστωσαν ότι πάτησε τη λευκή γραμμή στα Pit – Lane.

Ο τρίτος οδηγός του βάθρου ήταν ο Φελίπε Μάσα που τερμάτισε 17,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή και σχεδόν 14” πίσω από τον Βρετανό. Για τον Βραζιλιάνο αυτή είναι η πρώτη του παρουσία στο βάθρο φέτος.Τραγικός ήταν ο αγώνας για τους Ραϊκόνεν και Αλόνσο, όπου οι δύο εγκατέλειψαν το αυστριακό γκραν πρι, μετά τη σύγκρουση που είχαν τα μονοθέσια τους στους πρώτους γύρους.

Να σημειωθεί ότι απομένουν ακόμη 11 αγώνες για το φινάλε του πρωταθλήματος. Προς το παρόν η βαθμολογική κυριαρχία της Mercedes είναι λίγο δύσκολο να ανατραπεί. Όμως, φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη ανάμεσα στον πρωτοπόρο Χάμιλτον και το Νίκο Ρόσμπεργκ, με τον τελευταίο να μειώνει τη διαφορά του στους -10 βαθμούς από τον πρώτο.