«Ο τόπος θα πάει καλά. Να το θυμάστε. Και αυτή η εξέλιξη θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολύ περισσότερα. Εμείς, οι ομότιμοι πια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Παρασκευής με μέλη του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Προεδρικό Μέγαρο.

« Η πρόσκληση αυτή είναι μια αναδρομική συγνώμη της Πολιτείας, γιατί δεν έχει αποδώσει σε εσάς, τους εκπροσώπους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αυτό το οποίο σας ανήκει. Και αυτό ακριβώς θέλω να σας τονίσω με λίγα λόγια», ανέφερε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εκπροσωπείτε την ιστορική συνέχεια αλλά και την ιστορική μνήμη του εμβληματικού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από όλα την ιστορική μνήμη. Διότι με το παράδειγμα και το ήθος σας έχετε διαμορφώσει την παρακαταθήκη εκείνη, με την οποία πορεύεται σήμερα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

 Συνεχίζοντας, ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι  «οι ομότιμοι δεν είναι το χθες, οι ομότιμοι, συμμετέχοντας και στη διδασκαλία και στην έρευνα ιδίως σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα», και παρατήρησε, ότι η παγκόσμια εμπειρία έχει αποδείξει, με σύγχρονα παραδείγματα, πως μεγάλα επιτεύγματα στο χώρο της επιστήμης έχουν προέλθει από ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι απλώς και μόνο τυπικά μέλη μιας πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και αν έχουν φύγει παραμένουν δεμένοι με την πανεπιστημιακή αυτή κοινότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από