Θύματα τροχαίου ατυχήματος έπεσαν τρεις αθλήτριες της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Αυστρίας στο χωριό των αθλητών στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες νέων στο Μπακού, που ξεκινούν αύριο, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα λεωφορείο παρέσυρε τις νεαρές αθλήτριες, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας οι 15χρονες Βερένα Μπρέιτ, Βανέσα Σαχίνοβιτς και Λούνα Πάχερ θα επιστρέψουν στην Αυστρία με ειδική πτήση από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, συνοδευόμενες από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ.

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής ιατρού της αυστριακής ομάδας Αλφρεντ Ενγκελ, «Η Σαχίνοβιτς τραυματίστηκε πιο σοβαρά, καθώς υπέστη πολλαπλά κατάγματα και κακώσεις, ενώ υπέστη και θλάση στο μηρό του δεξιού ποδιού».

Μέλη της 9μελούς ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Αυστρίας είναι και τρεις Ελληνίδες, οι τρίδυμες αδερφές Αλεξανδρή από το Βόλο. Οι 17χρονες Άννα-Μαρία, Ειρήνη και Βασιλική είχαν αποχωρήσει το 2012 απο τα εθνικά κλιμάκια, διαμαρτυρόμενες για αδικία εις βάρος τους από τις εθνικές προπονήτριες.

Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωριό των αθλητών μπαίνουν αρκετά κάγκελα που κλείνουν τους περισσότερους δρόμους στα οχήματα έχοντας μια επιγραφή που αναφέρει: «Μόνο πεζοί».

Άλλωστε και τα οχήματα που κινούνται στο χωριό (τροφοδοτικά, σκουπιδιάρικα κ.λ.π.) από τις πρώτες μέρες πήγαιναν λίγο πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο, παρά τις συστάσεις των διοργανωτών.