«Είναι και εθνική ανάγκη - πέρα από οικονομική - να τελειώνουμε γρήγορα με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Δεν μπορούμε να τρώμε άλλο χρόνο. Δεν το αντέχει η χώρα, δεν το αντέχει ο Ελληνισμός», δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέροντας μάλιστα ότι «τα σύννεφα πληθαίνουν πάνω από τη χώρα».

«Είδαμε», είπε, «τις τελευταίες δήλωσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας. Υπάρχουν αναταραχές στα Σκόπια. Και υπάρχουν και μικρά σύννεφα στη σχέση μας με την Τουρκία. Ξαναθυμούνται μερικά πράγματα που νομίζαμε ότι είχανε τελειώσει».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζητήσε από τη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να κάνει μια τολμηρή κίνηση και να τελειώνει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας που ζουν οι Έλληνες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά περί κομματικής πειθαρχίας, λέγοντας ότι «είναι κάτι αρνητικό, κάτι εξευτελιστικό να χρειάζεται η κομματική πειθαρχία για να αποφασίσει μια κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης, ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους.Τα θέματα αυτά ήλπιζα ότι είχανε λυθεί».

Τέλος ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «το σενάριο της ρήξης είναι ένα σενάριο τριτοκοσμικό για τη χώρα. 'Αρα θα έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς κομματική πειθαρχία να ταυτιστεί με την προσπάθεια της χώρας, με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για να έχουμε μια ευρωπαϊκή πορεία», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από