Ακόμη χειρότερα, απ’ όσο αρχικά φαινόταν, είναι τα πράγματα σχετικά με την περιβόητη επίσκεψη του στρατάρχη Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μου (και για τις οποίες δεν θα δεχθώ διαψεύσεις κ.λπ.) αναφέρουν ότι o Καμμένος είχε ειδοποιηθεί ήδη από τα τέλη Απριλίου ότι ο Αστον Κάρτερ, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, δεν επρόκειτο να τον δεχθεί –ως αποτέλεσμα των «ανοιγμάτων» προς τη Ρωσία με τους αγωγούς και τα ρέστα. Και ότι είναι μύθος ότι ειδοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, παραμονές δηλαδή της μετάβασής του στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Μου συνέδεσαν δε την προ εβδομάδος στα… ξεκούδουνα, και στα όρια της δουλοπρέπειας, καμμένη εντελώς εξαγγελία περί δημιουργίας νατοϊκής βάσης σε ελληνικό νησί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ητοι κάνω αυτή την εξαγγελία, τσιμπάει ο Κάρτερ και συναντιόμαστε.

Αλλά ο άλλος δεν…

Το ότι επιχείρησε το ταξίδι στις ΗΠΑ παρά την άρνηση του αμερικανού υπουργού Αμυνας να συναντηθεί μαζί του δίνει, μου ανέφερε η πηγή μου, χαρακτήρα εντελώς «προσωπικό» στο εγχείρημα, διότι πουθενά δεν πας απρόσκλητος… Επίσης μου ανέφερε πως ενδεικτικό όλων αυτών είναι το γεγονός ότι η δικαιολογία που γνωστοποίησε ο στρατάρχης Καμμένος για τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Κάρτερ, περί «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», είναι εντελώς έωλη, δεδομένου ότι αυτές τις ημέρες τίποτε το εξαιρετικό δεν συνέβη στη Μέση Ανατολή που να καθιστά απαγορευτική μια συνάντηση έστω και μισής ώρας με τον δικό μας.

Ευκαιρίας δοθείσης, ενημερώνω τους πολυπληθείς fan του στρατηλάτη υπουργού ότι σε αντίθεση με προχθές που έσπευσε να επισκεφθεί τα γραφεία της Lockheed Martin (η οποία ως γνωστόν πήρε με απευθείας ανάθεση τη «δουλίτσα» των 500 εκατ., τα «σαπάκια» αεροπλάνα του Ναυτικού) χθες, απ’ ό,τι μου είπαν, την πέρασε στην πρεσβεία και αργότερα είχε φαγητό με ένα think tank υπό την επωνυμία Atlantic Council, το οποίο συγκαταλέγεται στα… «μπουμπούκια» της αμερικανικής πρωτεύουσας:

* ακροδεξιό, αντιρωσικό, σφόδρα φιλοουκρανικό και σφόδρα φιλοσκοπιανό (Μακεδονίες και τα λοιπά) –τα δίνει όλα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ασκεί δε σκληρή κριτική στην Ευρώπη που ενώ παρέχει οικονομική βοήθεια προς τη «μικρή» Ελλάδα, αρνείται να κάνει το ίδιο προς τη «μεγάλη φιλοευρωπαϊκή Ουκρανία». Η πηγή μου εξέφρασε την απορία «τι μπορεί να θέλει ο Καμμένος με αυτούς», αλλά την ενημέρωσα ότι ο δικός μας είναι για τα δύσκολα! Οτι προφανώς έφαγε μαζί τους για να τους αλλάξει μυαλά! Να πάψουν να μας βλέπουν ως «μικρή» Ελλάδα, να μην είναι φιλοσκοπιανοί και, κυρίως, να αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα της Ρωσίας.

Είμαι βέβαιος ότι τα κατάφερε!..

Αθέμιτα μέσα

Οπως είναι λογικό, και φυσικό (για τον φίλο μου Πάνο, πρόκειται άλλωστε), αναζήτησα το πού διαμένει στη μακρινή Ουάσιγκτον. Διότι άμα δεν ενδιαφερθώ εγώ, ποιος θα το κάνει;

Αλλά οι πηγές μου με ενέβαλαν σε ανησυχίες. Και στενοχωρήθηκα, ομολογώ. Διότι καθ’ α με πληροφόρησαν, ο στρατάρχης Καμμένος μένει σε ένα ξενοδοχειάκι της πλάκας θα το χαρακτηρίσω, ονόματι Four Seasons.

Η αναγγελία της είδησης με συγκλόνισε πραγματικά. Τα παράτησα όλα και αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα, διότι δεν το ανέχομαι τον πατριώτη, τον ελληνάρα, ολόκληρο στρατάρχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπρόεδρο και συγκυβερνήτη της χώρας μου από κοινού με τον πρόεδρο Αλέξη, να τον ρίχνουν οι άθλιοι Αμερικανοί τόσο χαμηλά.

Διερεύνησα με ζέση και επιμονή λοιπόν τα ζητήματα και είμαι σε θέση πλέον να αποκαλύψω ολόκληρο το εύρος της συνωμοσίας εις βάρος του υπουργού μας: στο ελεεινό, τρισάθλιο και αδιανόητα ελάχιστα ποιοτικό αυτό ξενοδοχείο οι τιμές είναι αντιστρόφως ανάλογες.

Αναφέρω ενδεικτικά: το απλό, απλούστατο δωμάτιο με μόνο αβαντάζ το king’s size κρεβάτι, απολύτως απαραίτητο επισημαίνω για τις… διαστάσεις του υπουργού Πάνου, προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 778 ευρώ ανά διανυκτέρευση αλλά χωρίς πρωινό –πράγμα που το επιβαρύνει περαιτέρω. Το premier δωμάτιο, το αμέσως επόμενο σε ποιότητα, κοστίζει μόλις 912 ευρώ η βραδιά και αυτό χωρίς το πρωινό στην τιμή. Και συνεχίζω την περιγραφή τής εις βάρος του συγκυβερνήτη Πάνου σκευωρίας που παίζεται στην Ουάσιγκτον, με άξονα τη διαμονή του σε αυτό το Four Seasons ξενοδοχείο: η junior suite διατίθεται προς 1.128 ευρώ ημερησίως, ενώ μία κατηγορία πάνω, η Georgetown suite κοστίζει 1.700 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Εχουν και μια άλλη κατηγορία που την ονομάζουν Capital suite, της οποίας την ποιότητα και τα facilities δεν μπαίνω καν στον κόπο να περιγράψω και η οποία ενοικιάζεται στην προνομιακή τιμή των 2.261 ευρώ τη βραδιά.

Υποθέτω ότι ο υπουργός μας, άμα τη επιστροφή του, θα θελήσει να συνηγορήσει στην αποκάλυψη της συνωμοσίας εις βάρος του, δίνοντας στη δημοσιότητα το τιμολόγιο της διαμονής του στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσουν και οι «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση σύντροφοι, τι όπλα μετέρχεται ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να πλήξει τη διακυβέρνηση Τσίπρα!

Εμπρός παιδιά

Με δεδομένα τα πάθη του συγκυβερνήτη Καμμένου στην Ουάσιγκτον, που γνωρίζει στο πετσί του τι εστί καπιταλισμός, έρχομαι να συμπλεύσω ανεπιφύλακτα με τα 150 στελέχη της συνιστώσας ΣΥΡΙΖΑ Κομμουνιστική Τάση, που απαιτούν με κείμενό τους –προσέξτε με παρακαλώ –από την κυβέρνηση τα ακόλουθα, εντελώς ρεαλιστικά θα τα χαρακτηρίσω:

«- Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές.

– Να διαγραφεί το ληστρικό –όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από τον λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή –κρατικό χρέος.

– Να καταργηθούν μέσα από τον συντομότερο δυνατό δρόμο τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

– Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

– Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου».

Venceremos! Camaradas ganaran!

On tour

Στο μεταξύ, ο global Γιώργος εξακολουθεί τις ανά τον κόσμο περιοδείες του και όπως είναι φυσικό γνωρίζει παντού αξιοσημείωτη επιτυχία –να τα βλέπει αυτά ο Μπόνο των U2 και να σκάει από τη ζήλεια του.

Αυτή τη φορά, βρέθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας όπου μετείχε σε οικονομικού χαρακτήρα φόρουμ, μίλησε για την κρίση, τάχθηκε και υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την όποια συμφωνία θα υπογράψει η κυβέρνηση και μετά συναντήθηκε με έναν κύριο Πέδρο Μανουέλ Μαμέδε Πάσους Κοέλιου, ο οποίος απ’ ό,τι έμαθα είναι πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Ενημερώνω ότι επέστρεψε ήδη στην Αθήνα…