Στον τρόπο με τον οποίο ζυγίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τις αποφάσεις για την Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ θα συζητήσουν σήμερα Τετάρτη για την ελληνική τραπεζική βοήθεια, σε μια τετριμμένη (chore) συνεδρίαση, που γίνεται όλο και πιο άβολη κάθε εβδομάδα. Κατά το Bloomberg στο επίκεντρο του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας θα ευρεθεί το εάν η ΕΚΤ θα καταστήσει πιο αυστηρούς τους κανόνες πρόσβασης στον ELA, καθώς η χώρα κινείται προς την χρεοκοπία.

«Οι αξιωματούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αποφάσεις τους θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την πολιτική κρίση τη στιγμή που οι συνομιλίες διάσωσης εμφανίζουν σημάδια προόδου», σημειώνει το πρακτορείο και υπενθυμίζει πως ο Μάριο Ντράγκι έχει επανειλημμένως δηλώσει πως οι πολιτικοί αντί των μη εκλεγμένων κεντρικών τραπεζιτών, πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας, και οι αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΚΤ να βασίζονται σεκανόνες, όπως η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών και η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης.

Το Bloomberg επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η ΕΚΤ δεν θέλει να είναι αυτή που θα «τραβήξει την πρίζα» αναφορικά με την Ελλάδα όταν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Κατά τους ίδιους, όσο υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να παραμείνει φερέγγυα, τότε ο ELA μπορεί να χορηγείται. Εάν αυτή η πιθανότητα εξαφανιστεί, τότε η έκτακτη χρηματοδότηση θα σταματήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από