«Τελικά ο γιος μου φαίνεται ότι έχει ένστικτο και ξύπνησε την κατάλληλη στιγμή. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να είναι και η οικογένειά μου σε ένα φάιναλ φορ και αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη. Όμως δεν τους βλέπω σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, γιατί αν γύριζα το κεφάλι στη εξέδρα, και ασχολιόμουν με αυτούς εκείνη την ώρα, τότε καλύτερα να τους άφηνα στην Αθήνα».

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους (Έλληνες και ξένους) εν’ όψει του μεγάλου τελικού με την Ρεάλ και ρωτήθηκε και για τον γιό του τον Δημήτρη που είχε αποκοιμηθεί την ώρα του ημιτελικού με τους Ρώσους, αλλά ξύπνησε λίγα δευτερόλεπτα πριν αρχίσει το σώου ο μπαμπάς του.

Δεν έκρυψε πως του δίνει δύναμη η οικογένειά του, ενώ τώρα όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού εύχονται να κρατήσει ο αρχηγός ξύπνιο το γιό του από τα πρώτα λεπτά του τελικού, γιατί όπως ο ίδιος είπε την Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο μικρός είχε αποκοιμηθεί, είπε:

«Λογικό, έτσι χάλια που ήταν ο πατέρας του» !

Ο άλλοτε προπονητής του Δημήτρης Ιτούδης, χαρακτήρισε το σουτ (δίποντο) που έβαλε ο Βασίλης, μπροστά στον Βοροντσέβιτς, ως ένα από τα κορυφαία της καριέρας του και ίσως το πιο δύσκολο.

Από την πλευρά του ο Βασίλης δεν θέλησε να διαλέξει, λέγοντας ότι: «Ήταν ένα σημαντικό σουτ, αλλά δεν μπορώ να πω αν ήταν το καλύτερο. Το σίγουρο είναι πως ένοιωθα καλά στα τελευταία λεπτά και πήρα τις προσπάθειες. Όμως έχουμε αφήσει τη δουλειά στη μέση και πρέπει να την τελειώσουμε. Όποιος είναι πιο ήρεμος και ελέγξει το ρυθμό, θα πάρει το ματς. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Πρέπει να τους εμποδίσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβάλλουμε το δικό μας» τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης που αποθεώνεται και από τα ξένα ΜΜΕ, ενώ ένας Ιταλός συνάδελφος «τόλμησε» να χαρακτηρίσει τα μεγάλα του σουτ ως μέρος ενός εξαιρετικού ρεπερτορίου που θυμίζει τα καλύτερα στιγμιότυπα των Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ !

«Δεν θέλω να μιλάω για αυτά και τώρα ειλικρινά το μόνο που με απασχολεί είναι ο τελικός. Σίγουρα είναι τιμητικό, αλλά δε τα διαβάζω. Αντιπροσωπεύω την ομάδα και αυτή είναι πάνω από όλα. Είναι ομαδικό το άθλημα και όταν η ομάδα είναι καλή, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πάνω απ’ όλα βοηθάω την ομάδα μου».

Όσο για το τι θα πρέπει να αλλάξει εν’ όψει του τελικού ο Ολυμπιακός, ο αρχηγός τόνισε: «Πρέπει να βελτιωθούμε γιατί, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και το πήραμε περισσότερο με την ψυχή. Εμείς έχουμε λίγο λιγότερη πίεση από τη Ρεάλ, αλλά Είναι μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και χτίστηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Εμείς πρέπει να μπούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Η Ρεάλ παίζει πιο σκληρά από άλλα χρόνια, έχουν διορθώσει τα λάθη τους και εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας και να βασιστούμε σε αυτήν. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες και όποιος το θέλει περισσότερο, θα νικήσει. Αν πάντως τα καταφέρουμε, θα είναι το πιο δύσκολο, καθώς αποκλείσαμε στα προημιτελικά τη Μπαρτσελόνα και στα ημιτελικά την ΤΣΣΚΑ. Σίγουρα οι νίκες αυτές και εκείνη επί του Παναθηναϊκού ανέβασαν την ψυχολογία μας, αλλά δεν θα πρέπει κάποιες κακές εμφανίσεις να κουκουλώνονται από τις νίκες».

ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Συγχαρητήρια για όσα έχετε κάνει»

Τρομερή εικόνα στο «Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες» με τον Γιάννη Μπουρούση – που αν μη τι άλλο δεν κρύφτηκε ποτέ – να πηγαίνει προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους και να τους δίνει το χέρι.

«Συγχαρητήρια όχι μόνο για τώρα, αλλά για όσα έχετε έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χέρια. Ήθελα καιρό να σας το πω αλλά δεν είχα την ευκαιρία. Καλή επιτυχία αύριο στον τελικό και ο καλύτερος να κερδίσει» τόνισε ο διεθνής σέντερ που είχε την πρώτη επαφή μαζί τους, μετά από εκείνο το καλοκαίρι του 2011 όταν και είχαν διακόψει τη συνεργασία τους οι δύο πλευρές.

Αμφότεροι χαμογέλασαν, δίνοντας το χέρι τους, ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έσπασε και περισσότερο τον πάγο λέγοντας στον Μπουρούση: «Ρε Γιάννη πλάκα μας κάνεις, τι καλή επιτυχία. Αφού θα είμαστε αντιπαλοι».

Ο πάγος όμως είχε σπάσει και οι τρεις άντρες ήταν εμφανώς ικανοποιημένοι από τον σύντομο διάλογο που είχαν.

Οι δύο πρόεδροι μιλώντας στο ραδιόφωνο του SPORT 24 τόνισαν:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Το άγχος είναι πριν το παιχνίδι. Όταν ξεκινήσει ο αγώνας συγκεντρώνεσαι σε αυτόν, βλέπεις την κάθε φάση ξεχωριστά. Την Παρασκευή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μεγαλειώδες ήταν μόνο το φινάλε. Στον τελικό πρέπει να έχουμε διάρκεια. Να είμαστε καλοί και στα 40 λεπτά. Οι έδρες δεν έχουν σημασία στον τελικό και το έχουμε δει τόσα χρόνια. Ίσως να είναι καλύτερα για εμάς. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, τα έχουμε πει όλη τη χρονιά, ο προπονητής ξέρει να γυρνάει τα παιχνίδια και το έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Είναι τελείως διαφορετικός ο φετινός τελικός σε σχέση με αυτόν του 2013. Οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει αρκετούς παίκτες, εμείς έχουμε διαφορετικό προπονητή. Είναι μέσα στη Μαδρίτη με τόσο κόσμο, την είχαμε νικήσει εμείς πρόπερσι, πέρσι μας είχε αποκλείσει. Όλα αυτά έχουν σημασία. Όσον αφορά τον πανηγυρισμό σε περίπτωσης κατάκτησης του τροπαίου πάντα υπάρχει κάτι διαφορετικό στο μενού».