Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στο κτήριο όπου στεγάζεται ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είναι περικυκλωμένος από στρατιώτες κι όπως είπε στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ένας από τους εργαζόμενους που βρίσκεται μέσα στο κτήριο, κάποιοι στρατιώτες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο.

Αργά χθες το βράδυ, ο στρατηγός Γκοντφρουά Νιγιομπάρε δήλωσε ότι ανέτρεψε τον πρόεδρο της χώρας Πιερ Νκουρουνζίζα, ο οποίος επεδίωκε την αντισυνταγματική επανεκλογή του για τρίτη θητεία, και ότι προχωράει στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Πράιμ Νιγιονγκάμπο ανακοίνωσε ότι το πραξικόπημα αποτράπηκε.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επανεκλογής του Νκουρουνζίζα τις τελευταίες εβδομάδες βυθίζοντας τη χώρα στη χειρότερη κρίση έπειτα από τον εμφύλιο που έληξε το 2005.

Ο πρόεδρος φέρεται ότι βρισκόταν στην Τανζανία για συνομιλίες με ηγέτες της ανατολικής Αφρικής. Ωστόσο η τύχη του παρέμενε άγνωστη αργά χθες το βράδυ. Τανζανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν συμμετείχε στις συνομιλίες στο Νταρ ες Σαλάαμ κι ότι είχε αναχωρήσει για το Μπουρούντι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νιγιομπάρε, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και όλα τα συνοριακά περάσματα έχουν κλείσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από