Στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή μπήκαν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αργότερα οι εργαζόμενοι εισήλθαν και στο κτίριο όπου πραγματοποίησαν συνέλευση.

Παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία ιδιαίτερα συγκινημένη έβαλε τα κλάματα πέφτοντας στις αγκαλιές των εργαζομένων. Η βουλευτής Κοζάνης είχε πρωτοστατήσει - ως βουλευτής των ΑΝΕΛ τότε - μαζί με τη νυν Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις διαμαρτυρίες για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013.

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο και λίγο πριν τις 11 δόθηκε εντολή από την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της είχε καλέσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στο κτίριο της ΕΡΤ ώστε να εισέλθουν σε αυτό και να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

«Δεν πρέπει να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε γιατί από τις 29 Απριλίου έχουν αναβιώσει οι σχέσεις εργασίας μας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να καθόμαστε, θέλουμε τις δουλειές μας, θέλουμε να μπούμε μέσα στο ραδιομέγαρο να ‘ρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ΔΣ., να ανοίξει την ΕΡΤ σε όλες τις δομές της και να προχωρήσουμε». 

Συνέλευση

Συνέλευση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποίησαν το μεσημέρι πρώην εργαζόμενοι και μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ.Η συνέλευση έγινε στο Studio B της Ραδιοφωνίας και εξετάστηκε το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων υπό τη νέα διοίκηση που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενώ έγινε ανασκόπηση όλων αυτών των μηνών αγώνα που η ΕΡΤ παρέμενε κλειστή.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία της ERT OPEN και γενικά για το νέο τοπίο που προετοιμάζεται.
Κοινή πεποίθηση των εργαζομένων είναι ότι αυτοί οι αγώνες έφεραν αποτέλεσμα, με κοινό παρονομαστή το άνοιγμα της ΕΡΤ, αλλά, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς ,όπως είπαν,στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες που απαιτούν διευκρινίσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου για το ΔΣ της ΕΡΤ,όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.Με τη θέση αυτή συμφώνησε το σύνολο των εργαζομένων που μετείχε στη συνέλευση.

Τέλος,οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνεχή τους παρουσία στο Ραδιομέγαρο,διατυπώνοτας το αίτημα ότι είναι εκ νέου εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άρα αμοιβόμενοι, από την στιγμή ψήφισης του νέου νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Βολές και κατά του νέου ΔΣ

Πάντως στην ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ άσκησε δριμύτατη κριτική στην επιλογή του Λ.Ταγματάρχη για το ΔΣ της ΕΡΤ:

«Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, από τις υπερεξουσίες, που ο νόμος εκχωρεί στο Διευθύνοντα Σύμβουλο και από το διορισμό του κ. Ταγματάρχη, γνωστού για τις θέσεις του, την λειτουργία του, και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ.

» Γνωρίζουμε τις θέσεις του και τις προσπάθειες του για τη χωρίς όριο συρρίκνωση της ΕΡΤ, τόσο σε θέσεις εργασίας, όσο και σε παραγόμενο έργο καθώς και για της εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επιθυμεί.

» (...) Τότε και τώρα ο Ταγματάρχης είναι ο ίδιος, γεννάται όμως το ερώτημα ποιές είναι οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας.

» Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ΔΣ Δ.Τσακνής -αν και ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς ασάφειες, είναι υποβαθμισμένος- να συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος του αγώνα μας, αυτού του μοναδικού, ανένδοτου, απαράμιλλου, αξιοπρεπή αγώνα για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη , το τέλος των μνημονίων και των νόμων που τα στηρίζουν, αλλά και για τη δημόσια ΕΡΤ στο σύνολό της και να παραμείνει στο «...συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε...» που τραγουδήσαμε όλοι μαζί του στο Ραδιομέγαρο και είναι ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα μας. »

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από