Eντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις περί δημοψηφίσματος ασκεί το Ποτάμι, τονίζοντας πως «το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών».

«Τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup πυροδοτούν ξανά καταστροφικά σενάρια για την οικονομία και τη χώρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τα «μπρος – πίσω» και τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

«Δεν μπορεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος θεσμικά εκφράζει τον Πρωθυπουργό, να επαναφέρει στο προσκήνιο την καταστροφική επιλογή του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.

«Η πολιτική δεν έχει μόνο προνόμια και παράτες. Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν να παίρνουν τις αναγκαίες αποφάσεις που κάθε φορά έχει ανάγκη ο τόπος.

Πόσο μάλλον όταν τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που απαιτεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.