Σημαντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου την οποία θα καλύψει ο ίδιος προανήγγειλε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες μετά τη φιέστα του Ολυμπιακού στην ομιλία του προς το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό γιατί έχει υποσχεθεί την κατάκτηση ακόμα 20 τίτλων (!) και υποστήριξε ότι «δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδο και δυστυχώς επενδύουν στην καταστροφή ακόμα και του ίδιου του ποδοσφαίρου. Δεν φοβάμαι όμως γιατί έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Αλλωστε, σιγά σιγά οι μάσκες πέφτουν, οι συμμαχίες και οι μεθοδεύσεις αποκαλύπτονται».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πρόκειται να κάνει διορθωτικές κινήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι προκειμένου να ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ. Ο Βίτορ Περέιρα κρατάει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και πλέον θα κριθεί τη νέα σεζόν, καθώς ο πήχης θα έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην Ευρώπη. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται κοντά στην επίτευξη της κατάκτησης του νταμπλ, ωστόσο ο αποκλεισμός από την Ντνίπρο στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ χάλασε το πάρτι των γενεθλίων των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου (10 Μαρτίου 1925).

Στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι η σεζόν είναι επιτυχημένη με την κατάκτηση του τίτλου και περιμένουν να σηκώσουν το Κύπελλο στον τελικό με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (23 του μήνα). Οσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, η πορεία του Ολυμπιακού θεωρήθηκε καλή με τον τερματισμό στην τρίτη θέση στη φάση των ομίλων με 9 βαθμούς, πίσω από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους που συγκέντρωσαν 13 και 10 βαθμούς, αντίστοιχα. Από ό,τι φαίνεται, όπως στην προηγούμενη θερινή μεταγραφική περίοδο, έτσι και το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνουν γενναίες αλλαγές στο ρόστερ, ενώ θα παραμείνει ο βασικός κορμός.

Ρόλο μαθηματικού θα αναλάβει ο πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος καλείται εκ των πραγμάτων να κάνει αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το πλάνο του κ. Μαρινάκη σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του Ολυμπιακού περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα ακολουθήσει ο πρόεδρος των πρωταθλητών την τακτική της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν αποχωρήσει συνολικά 35 ποδοσφαιριστές! Το περασμένο καλοκαίρι παραχωρήθηκαν με μεταγραφή οι Μανωλάς, Σάμαρης, Χολέμπας, Μασάντο, Ντε Βινσέντι, με ελεύθερη μεταγραφή οι Σαβιόλα, Παπαδόπουλος, Τ. Παπάζογλου, Μ. Σιώπης, Τάτος, Κάρολ, Ιμπαγάσα, Τόρες.

Με τη μορφή δανεισμού δόθηκαν οι Κολοβός, Τζανακάκης, Γιαταμπαρέ, Πίντο, Ενέν, Καραμάνος, Θ. Παπάζογλου, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Καθάριος, Σέποβιτς, Κατάι, ενώ έληξε ο δανεισμός των Κάμπελ, Μαρκάνο, Βαλντές, Πέρες. Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δανεικοί παραχωρήθηκαν οι Πελέ, Βλαχοδήμος, Ολαϊτάν, ελεύθεροι έμειναν οι Γκαζαριάν, Μπονγκ, ενώ αποσύρθηκε ο Αμπιντάλ. Ο γάλλος σουπερστάρ και ο Ολλανδός Ιμπραήμ Αφελάι της Μπαρτσελόνα ήταν οι δύο προσθήκες στο ρόστερ παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ομως δεν είχαν διάρκεια και δεν έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι.

Μεταγραφές που δεν βγήκαν στον Ολυμπιακό θεωρούνται και οι Μποτία, Γιαννούλης, Ντουρμάζ, Χάρα, Ιμπραΐμ. Αποτυχημένη ήταν και η προσθήκη στο κέντρο της άμυνας του Σαντάνα (αποκτήθηκε δανεικός από τη Σάλκε).

Πάντως έγιναν και καλές μεταγραφές που αποτελούν επένδυση για το μέλλον, όπως των Μαζουάκου, Ελαμπντελαουί, Κασάμι, Φορτούνη, Μπενίτες.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Ο Ολυμπιακός αναζητεί στόπερ τύπου Μέλμπεργκ και ήδη στο προσκήνιο έχουν βγει τα ονόματα του Πορτογάλου Λουίς Νέτο (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), του Σέρβου Νεμάνια Βίντιτς (Ιντερ) και του Γάλλου Φιλίπ Μεξές (Μίλαν). Για τη θέση του αμυντικού μέσου έχουν προταθεί ο Βέλγος Στίβεν Ντεφούρ της Αντερλεχτ και ο Γκανέζος Μάικλ Εσιέν της Μίλαν. Για τη γραμμή κρούσης, ο Γκαλέτι έχει προτείνει τον Αργεντινό στράικερ Καρίγιο της Εστουντιάντες, ενώ ο Ολυμπιακός από το περασμένο καλοκαίρι κυνηγάει τη μεγάλη μεταγραφή του βραζιλιάνου σταρ Ρομπίνιο της Μίλαν (αγωνίστηκε δανεικός στη Σάντος).