Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα τεθεί υπόψη του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» την Τρίτη στη Βουλή, προσθέτοντας ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη».

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στις 5 μ.μ. στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα. Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ωστόσο το μέτρο της υποχρεωτικής πληρωμής άνω των 70 ευρώ με κάρτα, στα τουριστικά νησιά, ενώ περιλαμβάνονται και άλλα εισπρακτικά μέτρα, όχι όμως αύξηση συντελεστών ΦΠΑ.