«Στο θέμα της Ελλάδας η Ευρώπη κάνει μπλόφα στον εαυτό της», υποστηρίζει σημερινό άρθρο της Wall Street Journal το οποίο επικρίνει δριμύτατα τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης σε οικονομία και εξωτερική πολιτική.

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Χόλμαν Τζένκινς αναφέρει πως «ο νέος ηγέτης της Ελλάδας (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας) και οι υπουργοί του συμπεριφέρονται ανόητα στην αναμέτρηση με την ΕΕ για το χρέος της (σ.σ. χώρας). Χλευάζουν τη Γερμανία, της ζητούν πολεμικές αποζημιώσεις, απειλούν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για τους Τζιχαντιστές και κάνουν επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης δεν έχουν παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό, εναλλακτικό πλάνο για την ανάκαμψη της Ελλάδας, καθώς ως σοσιαλιστές αντιτίθενται στις ιδιωτικοποιήσεις και την απορύθμιση της αγοράς».

Σύμφωνα με τον Τζένκινς ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα είναι μια συλλογή από μεμονωμένους πόλους που έχουν μικρή κυβερνητική εμπειρία.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως επιδιώκουν μια συνεκτική στρατηγική. Τους ενδιαφέρει τα μεγιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα για την κυβερνητική καριέρα τους. Συμπεριφέρονται σαν να πιστεύουν πως η Ευρώπη μπλοφάρει και τελικά θα τους δώσει λευκή επιταγή», αναφέρει.