Αμυντικοί-φαντάσματα

Μοιάζει με άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου: αν θέλεις να πας μπροστά σε διεθνές επίπεδο πρέπει να στηριχθείς σε Βραζιλιάνους σε ό,τι αφορά στο επιθετικό κομμάτι και σε Αργεντινούς για την άμυνα. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, και τέτοια είναι ο ξεχωριστός Μέσι, αλλά ο κανόνας δεν αλλάζει. Δείτε τι έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο χλιδάτο Τσάμπιονς Λιγκ και με τις ομάδες που επέλεξαν να βαδίζουν με μπακ από τη Βραζιλία. Η μεν Παρί είδε τον Νταβίντ Λουίζ, μεταγραφή εκατομμυρίων από την Τσέλσι, να παρασύρεται από τον αφιονισμένο Σουάρες. Η δε Μπάγερν, έχοντας τον Ντάντε στην οπισθοφυλακή της, είδε έναν έτερο Βραζιλιάνο με βαρύ κορμί να δίνει ακόμη και ασίστ στους αντιπάλους του, τους παίκτες της Πόρτο. Ασφαλώς μια ματιά στον δικό μας μικρόκοσμο επιβεβαιώνει εν πολλοίς την ανωτέρω προσέγγιση. Ο Ολυμπιακός προτίμησε να στραφεί στην αγορά της Βραζιλίας τον περασμένο χειμώνα, έφερε τον Σαντάνα, γρήγορα όμως διαπίστωσε πως ούτε στο ελάχιστο μπορεί να τον εμπιστευθεί και ο Περέιρα τον καθήλωσε στον πάγκο. Νωρίτερα ο παίκτης είχε αποκαθηλωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Οταν, όμως, χρόνια νωρίτερα ο Ολυμπιακός έφερε τον βετεράνο Σούρερ είχε έναν αργεντινό μαχητή στα μετόπισθεν που επιπροσθέτως γνώριζε την τέχνη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τις (συχνές) προωθήσεις του. Για να μη θυμηθούμε την ΑΕΚ που κουβάλησε μετά βαΐων και κλάδων τον Φερούζεμ προκειμένου να φτιάξει την άμυνά της, χωρίς ποτέ να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες ο βραζιλιάνος αμυντικός που κόστισε και αρκετά.

Επιμύθιο: οι σκληροί Αργεντινοί είναι ταμάμ για την άμυνα. Τους Βραζιλιάνους (Ριβάλντο, Τζιοβάνι και όχι μόνον) ας τους έχουμε μπροστά –εκεί σκίζουν!

Επιθετικός με προοπτικές

Καιρό είχε να κάνει μια μεστή εμφάνιση ο Μπενίτες. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή προ μηνών ο κυνηγός του Ολυμπιακού έδειξε καλά στοιχεία και διεκδίκησε ρόλο και χρόνο συμμετοχής από τον Μίτσελ. Τώρα, ξανά σε ματς μακριά από το Φάληρο, ο νεαρός Λατίνος έδειξε ικανότητα στις κατά μέτωπον επιθέσεις και διάθεση να αξιοποιήσει με σουτ και τα δύο του πόδια. Σε εποχή που όλο το κόκκινο ρόστερ κρίνεται στο Λιμάνι, ο Μπενίτες αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Προφανώς και δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να στηριχθεί πάνω του, αν όμως ο παίκτης αποβάλει τον υπέρμετρο ατομισμό μπορεί να προσφέρει και να εξελιχθεί μόλις προσαρμοστεί περισσότερο.

Σε διαρκή κόντρα

Το μέτωπο Παναθηναϊκού – Σούπερ Λίγκας παραμένει ανοιχτό. Χθες από τον ΠΑΟ επικοινώνησαν με τον κ. Μποροβήλο και έθεσαν ευθέως την ερώτηση για το αν πρόκειται να παραιτηθεί από την προεδρία της διοργανώτριας Αρχής, με δεδομένο ότι ο αντεισαγγελέας κ. Πούλιος τον παραπέμπει σε δίκη. Οπως διέρρευσε, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι «δεν συντρέχει λόγος». Και εντός της ημέρας ίσως προκύψει νέο επεισόδιο, με ανακοίνωση του Παναθηναϊκού περί παντός του ποδοσφαιρικού επιστητού. Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης.

Παίκτης-οπαδός

Για δεύτερη συνεχή φορά ο Τάσος Λαγός επισκέφθηκε το γυμναστήριο του Πανελληνίου, έδρα του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Θέλησε να παρακολουθήσει διά ζώσης την προσπάθεια του Τριφυλλιού απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον τέταρτο ημιτελικό της σειράς. Είναι ξεκάθαρο ότι ο νεαρός δεν νοιάζεται μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα τα πράσινα τμήματα. Εστω κι αν χθες το βράδυ ελάχιστη τύχη έφερε με την παρουσία του.

ΠΑΟΚ

Η ομάδα Κ-15 κατέκτησε τον τίτλο και τι πριμ, λέτε, πρόκειται να δοθεί στους πιτσιρικάδες; Οχι κάποιο ιδιαίτερο ποσό, αλλά ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας. Αυτή είναι η απόφαση του Ιβάν και οι νεαροί πρωταθλητές το καταχάρηκαν.

Κλήρωση

Εκκρεμότητες καθυστερούν την επικύρωση της βαθμολογίας στη Β’ Εθνική.

Ως αποτέλεσμα, η κλήρωση για τα play offs πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. Ετσι, δεδομένου ότι θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα, πάμε για καλοκαίρι στα γήπεδα.