Ο Παραγουανός Χόρχε Μπενίτες και ο Αργεντινός Φράνκο Χάρα δικαίωσαν τον Βίτορ Περέιρα στην Κομοτηνή καθώς βρήκαν δίχτυα μέσα σε ένα λεπτό!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Πανθρακικό στο εξ αναβολής παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής, αύξησε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 11 βαθμούς και στο κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό ετοιμάζεται να κάνει φιέστα στο Γ. Καραϊσκάκης για την κατάκτηση του 42ου τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με αποφασιστικό τρόπο στο παιχνίδι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Θράκης. Μόλις στο 10′ η πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ της ομάδας του Βίτορ Περέιρα. Ο Μπενίτες με προσποίηση στον στόπερ Εμποου και πλασέ έκανε το 0-1 (9′) και ο Χάρα με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Αθανασιάδη: 0-2 (10′).

Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ (12′) με τον Μπαϊκαρά (απέφυγε τους κεντρικούς αμυντικούς Μποτία, Σιόβα), ωστόσο δέχθηκαν τη χαριστική βολή από τον Μιλιβόγεβιτς. Ο σέρβος αμυντικός μέσος με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγκες διαμόρφωσε το 1-3 (41′). Ο Αργεντινός ήταν δημιουργός και του πρώτου γκολ.

Ικανοποίηση. Ο Περέιρα έμεινε ικανοποιημένος από το δίδυμο Μπενίτες – Χάρα και δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου μπροστά στους οπαδούς του. Από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα αξιολόγησης χρησιμοποίησε ως τρίτη αλλαγή τον Μπουχαλάκη.

«Μπορούσαμε να σημειώσουμε ακόμη 2-3 γκολ. Η ομάδα μου είχε σοβαρότητα και σιγουριά στις κινήσεις της, πέτυχε τρία γκολ και θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας μπροστά στους οπαδούς μας» τόνισε ο Περέιρα. Για τους Μπενίτες – Χάρα ο πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε: «Κάνουμε τις αλλαγές για να δούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμεινα ικανοποιημένος από τους δύο επιθετικούς και θα δούμε στο επόμενο παιχνίδι αν θα επαναλάβουμε τις ίδιες επιλογές».

Ο Πανθρακικός υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα κατά τη φετινή σεζόν και δεν μπόρεσε να απαγκιστρωθεί από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο τεχνικός Μανουέλ Ρόκα παραδέχτηκε ότι η ομάδα του αιφνιδιάστηκε από τα γρήγορα γκολ και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Ολυμπιακού.

Κίτρινη κάρτα: Ποτουρίδης, Τζάνης, Μαζουακού, Σιόβας, Εντινγκά, Μπενίτες, Μπουχαλάκης.

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Βιγιαφάνε, Ποτουρίδης, Εμποου, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά, Μεχία (71′ Ηλιάδης), Κάσες (63′ λόγω τραυματισμού Τζάνης), Ρομέου, Ντικινί, Ιγκορ (74′ Μπαλδά).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (67′ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79′ Μπουχαλάκης), Χάρα (67′ Φουστέρ), Μπενίτες.