«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα αναγκαστεί να φύγει από το ενιαίο νόμισμα τότε η ευρωζώνη μπορεί να το αντιμετωπίσει αλλά δεν θα είναι κάτι εύκολο», είπε την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Ενδεχόμενη ελληνική κρίση θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές, πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μια τέτοια κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον ο Ολιβιέ Μπλανσάρ παρουσιάζοντας τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία για το 2015 και το 2016.

Ο Μπλανσάρ τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, «όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού».

Μετά το τέλος της συνάντευξης Τύπου οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρίνιση από τον κ. Μπλανσάρντ, αν δηλαδή εννοούσε ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της ευρωζώνης στην περίπτωση μη συμφωνίας με τους θεσμούς.

«Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο», απάντησε ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στις ΗΠΑ Μιχάλη Ιγνατίου.