Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνεχίζει αύριο – ανήμερα του Πάσχα – στην πίστα της Σανγκάης. Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα σιρκουί στο καλεντάρι, που υποδέχεται τους πιο γρήγορους οδηγούς του κόσμου από το 2004.

Ο καιρός στην πίστα της Κίνας είναι συνήθως απρόβλεπτος αν και οι μετεωρολόγοι περιμένουν θερμοκρασίες σημαντικά χαμηλότερες από αυτές της Μαλαισίας, όπου και διοργανώθηκε το προηγούμενο γκραν πρι.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένη πίστας είναι ότι στο 80% της διαδρομής οι οδηγοί βρίσκονται σε στροφή! Αυτό σημαίνει συνεχής μετατόπιση δυνάμεων στα μονοθέσια ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς θα το επωμιστούν τα ελαστικά, που θα καταπονηθούν.

Οι ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη μέση γόμα P Zero White που αποδίδει καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες ενώ η μαλακή γόμα P Zero Yellow στις υψηλές θερμοκρασίες.

Στα χθεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά τον ταχύτερο χρόνο τον πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Τον ακολούθησε ο ομόσταβλος του Νίκο Ρόσμπεργκ και τρίτος ο Φέτελ της Ferrari.

O αγώνας θα μεταδοθεί από τον Alpha στις 4 το μεσημέρι.