Βαθαίνει η οικογενειακή διαμάχη στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Μετά την απόφαση της Μαρίν Λεπέν να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του πατέρα της στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε ότι η κόρη του «μπορεί να εύχεται τον θάνατό» του και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξή του.

Το οικογενειακό ρήγμα δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις που επανέλαβε πρόσφατα ο Λεπέν ότι οι θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Η Μαρίν Λεπέν που προσπαθεί να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ο Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι έχει αποδυθεί σε μία στρατηγική κάπου μεταξύ καμένης γης και πολιτικής αυτοκτονίας».

Πρόσθεσε ότι θα αντιταχθεί στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015. Είχε προσθέσει ότι οι προκλήσεις του πατέρα της είχαν ως στόχο την ίδια, αλλά δυστυχώς έχουν βλάψει ολόκληρο το Εθνικό Μέτωπο.

Φαίνεται πως η απόφαση της Μαρίν Λεπέν έχει τη στήριξη και άλλων στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό να καλεί τον Ζαν-Μαρί Λεπέν να παραιτηθεί από το κόμμα που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια.

«Ποιο είναι το συμφέρον από την παραμονή του σε ένα κίνημα με το οποίο δεν μοιράζεται καμία από τις θεμελιώδεις αρχές;», διερωτήθηκε ο Φιλιπό, ενώ πρόσθεσε ότι «η πιο αποδεκτή λύση» θα ήταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν «να αποσυρθεί, να συνταξιοδοτηθεί, να παραιτηθεί από το κίνημα».

Τίθεται «ζήτημα παραμονής του στο Εθνικό Μέτωπο», υπογράμμισε ο Φιλιπό. «Είτε θα απαντήσει ο ίδιος είτε το θέμα θα τεθεί και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», συνέχισε. Αντιδρώντας, ο 86χρονος Λεπέν προειδοποίησε ότι το Εθνικό Μέτωπο θα αντιμετωπίσει κίνδυνο κατάρρευσης εάν αυτός παραιτηθεί και απέρριψε ως «τρελή» την ιδέα της παραίτησής του.

«Το κύρος που προφανώς έχω μέσα στο Εθνικό Μέτωπο θα προκαλέσει σημαντική αναταραχή και απώλεια επιρροής για τη Λεπέν, την οποία η ίδια δεν φαίνεται να υπολογίζει» δήλωσε ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Η Μαρίν Λεπέν μπορεί να με θέλει νεκρή, αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία μου» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από