«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει, σε κάθε περίπτωση, τις συντάξεις των ασφαλισμένων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και συλλόγων συνταξιούχων του Δημοσίου, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, με αντικείμενο της συνάντησης τα οικονομικά προβλήματα του Ταμείου.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε, επίσης ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει για την οικονομική στήριξη του ασφαλιστικού ταμείου, θα επανεξετάσει την απολύτως καταστροφική κατάργηση της εισφοράς επί των δημοσίων συμβάσεων και ότι θα συγκροτήσει σε αυτό ελεγκτικό μηχανισμό για την αναζήτηση θεσμοθετημένων πόρων του που διαφεύγουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνωικής Ασφάλισης αναφέρθηκε στο «οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει το επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων» και το απέδωσε στις «πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης σε βάρος του ΜΤΠΥ με τη λεηλασία των αποθεματικών του με το καταστροφικό PSI (150 εκατομμύρια ευρώ) και με την κατάργηση, χωρίς αντιστάθμιση, της εισφοράς του 3% επί των δημοσίων συμβάσεων».