Θέση σχετικά με όσα διαδραματίζονται εκ νέου τις τελευταίες ημέρες στις Σκουριές Χαλκιδικής, αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, αλλά και απέναντι στην ανακοίνωση της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για το επιχειρησιακό της σχέδιο την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια δύο συγκεντρώσεων, πήραν τη Μεγάλη Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ κάνουν λόγο για «νέο θέατρο του παραλόγου» που «με αιχμή κυβερνητικές αποφάσεις για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μεταφέρθηκε χωρίς να έχει γίνει το πάθημα μάθημα, από την Κερατέα στη Χαλκιδική, με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία να εξελίσσεται πλέον σε αστυνομικό ζήτημα και την Ελληνική Αστυνομία ευρισκόμενη μεταξύ ‘αντίπαλων’ στρατοπέδων, άλλοτε να ενοχοποιείται και άλλοτε να κατηγορείται για επιλεκτική συμπεριφορά και μονομερείς ενέργειες».

Σύμφωνα με τις δύο Ομοσπονδίες, η ΕΛ.ΑΣ., «σεβόμενη ως θεσμός της πολιτείας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, αγωνίζεται για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη την επικράτεια και για όλους τους συμπολίτες μας. Η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραδοθεί στην ανομία και στην αυτοδικία.

Αραγε, το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και η διεκδίκηση των όποιων αιτημάτων της μιας ή της άλλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, συνάδει με τις συμπεριφορές που όλοι είδαμε; Τη ρίψη, δηλαδή, βομβών μολότοφ, σφαιριδίων με σφενδόνες και φωτοβολίδων από κουκουλοφόρους με στρατιωτικές στολές παραλλαγής, από τον χώρο των ‘γνωστών-αγνώστων’ οι οποίοι σπεύδουν από τη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο, προς ενίσχυση του ‘κινήματος των πολιτών’; Ή μήπως πρέπει να εθιστούμε ως κοινωνία στη λογική των ‘αντισυγκεντρώσεων’; Αντί οι διοργανωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αδυναμία περιφρούρησής των διοργανώσεων, κάποιοι έσπευσαν να μεταθέσουν αυτές στους συνήθεις κάθε φορά υπόπτους, δηλαδή στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας» υποστηρίζουν ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ.

Καυτηριάζουν και τη χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, που ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής της προχθεσινής επιχείρησης της Αστυνομίας.

«Αραγε, γιατί θα πρέπει ν' απομακρυνθούν ο Διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής και ο επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, επειδή ακριβώς η Ελληνική Αστυνομία ενεργούσα υπό την εποπτεία Εισαγγελέα, απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων, που, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πανούσης, αν δεν αποκλιμακωθούν άμεσα, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε νεκρούς; Μήπως λησμονήσαμε, την καταδρομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων και τον εμπρησμό του Α.Τ. Ιερισσού, που ως σήμερα παραμένει κλειστό;» αναρωτιούνται οι αστυνομικοί.

Καλούν τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης όσον αφορά την επίδικη επένδυση στην περιοχή και «να μην χρησιμοποιείται η αστυνομική δύναμη ως ‘σάκος του μποξ’», «να απομονώσει τις ακραίες αυτές φωνές, που θεωρούν ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να επιστρέψει στην περίοδο που ήταν έρμαιο πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων και να δώσει όλα τα εχέγγυα και τα μέσα στην Ελληνική Αστυνομία προκείμενου να ανταποκριθεί ανεμπόδιστα στο δύσκολο έργο της χωρίς παρωχημένες ιδεοληψίες, υπεκφυγές ή αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων».

ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ καλούν, τέλος, την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, ενόσω υφίσταται το όλο πρόβλημα στην περιοχή, να ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, εξαιτίας και των αναγκών που θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, «ούτως ώστε οι συνάδελφοί μας να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με ασφάλεια και όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από