Ένα βρέφος πέθανε από Έμπολα σε μια περιοχή της Σιέρα Λεόνε όπου δεν είχε αναφερθεί κανένα κρούσμα της ασθένειας τους τελευταίους τρεις μήνες, ανακοίνωσαν Οι αρχές της χώρας.

Στην περιφέρεια Καϊλαχούν, στα ανατολικά της χώρας, δεν είχε καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα επί τρεις και πλέον μήνες και οι αρχές πίστευαν ότι η επιδημία είχε εξαλειφθεί.

Όμως αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι βρέθηκε θετικό στον ιό το δείγμα που είχε ληφθεί από ένα αγοράκι 9 μηνών που υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Το μωρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νϊξον του Καϊλαχούν επειδή είχε διάρροια. Οι γιατροί επέτρεψαν στους γονείς να το πάρουν στο σπίτι τους αλλά πολύ σύντομα χρειάστηκε και πάλι να νοσηλευτεί γιατί η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Οι γονείς και άλλοι συγγενείς του έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το Εθνικό Κέντρο καταπολέμησης του Έμπολα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν στείλει ομάδες ειδικών για να εντοπίσουν όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με το βρέφος, ώστε να περιορίσουν την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας.

Η επιδημία του Έμπολα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τη Γουινέα και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Ο ιός σκότωσε περισσότερους από 10.400 ανθρώπους, κυρίως στις τρεις αυτές χώρες της Δυτικής Αφρικής. Το πρώτο κρούσμα στη Σιέρα Λεόνε είχε εντοπιστεί στο Καϊλαχούν, μια περιοχή που συνορεύει με τη Γουινέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από