Θέλω να εκμυστηρευθώ ότι πέρασα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Διάφοροι άνθρωποι, διαφόρων κατηγοριών και… ειδικοτήτων, μου τηλεφωνούσαν για να ενημερωθούν για το ποιος είναι ο πολιτικός ο οποίος με νομικά κόλπα προσπαθεί να αποφύγει την καταβολή του ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων σαράντα χιλιάδων και κάτι ψιλά (1.940.800,55) που του έχουν καταλογισθεί από τις Αρχές –τον Γολγοθά (κάνω χρήση του όρου λόγω των ημερών) του οποίου αποκάλυψε ο συνάδελφος «Μικροπολιτικός».

Αν και δεν χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να στραφεί η σκέψη όλων στον αγαπημένο Αλέξη Μητρόπουλο, επιβεβαιώνω λοιπόν ότι περί αυτού πρόκειται –είναι μια ιστορία η οποία όπως και το κόκκινο κρασί γίνεται καλύτερο όσο παλαιώνεται, κρατάει χρόνια και για την οποία επίσης έχω ενημερώσει το αναγνωστικό μου κοινό από διετίας.

Αλλά έχει τόσα επεισόδια αυτό το σίριαλ. Ανεξάντλητο είναι, σαν τα «Κλεμμένα όνειρα» του Mega ή τη «Λάμψη» παλαιότερα στον Αnt1. Αναφέρω παράδειγμα, γιατί εγώ μιλώ «με αποδείξεις και ονόματα» που λέει και το τραγούδι του αοιδού και συνθέτη κυρίου Δάντη Χρήστου, και που έχει τίτλο, όλως τυχαίως, «δαχτυλικά αποτυπώματα»!

Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, που εκμετρούσε το ζην ο Μάρτιος του 2015, η Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά και αμετάκλητα που λένε ότι δεν υφίσταται καμία παραγραφή για την περίπτωση Μητρόπουλου (όπως εκείνος εναγωνίως επεδίωκε) και άρα πρέπει να του επιδοθεί από την οικεία ΔΟΥ (την Δ’ συγκεκριμένα) η «λυπητερή» με το 1,940 και κάτι ψιλά εκατομμύρια.

Αυθημερόν κατέφθασε στο γραφείο του φίλου Αλέξη, Σίνα 18 (2ος και 3ος όροφος), δικαστική επιμελήτρια για την επίδοση.

Μη αντέχοντας στη θέα της επιμελήτριας ο άνθρωπός μου, άρχισε να διαμαρτύρεται εντόνως προς αυτήν και να της λέει «δώσε μου πέντε λεπτά να επικοινωνήσω με το υπουργείο, έχω ανοιχτή γραμμή».

Απ’ ό,τι κατάλαβα, η επικοινωνία με την άλλη πλευρά δεν πήγε καλά. Προφανώς εισέπραξε κάτι του είδους «δεν γίνεται αυτό που ζητάς», με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα εξής ενδιαφέροντα σκηνικά:

Ο Αλέξης να αρνείται να παραλάβει τη διοικητική πράξη επιβολής των προστίμων, η επιμελήτρια να επιμένει και τελικά να βγαίνει έξω από το γραφείο να το θυροκολλάει –διαδικασία πολλή ξεφτίλα, επισημαίνω.

Ο Αλέξης με τη σειρά του σε έξαλλη κατάσταση να φεύγει δρομαίως για το υπουργείο Οικονομικών να συναντήσει την υπουργό «λέγε με Νάντια» (Βαλαβάνη), η οποία αποφεύγει να τον συναντήσει.

Ο Αλέξης να κατευθύνεται στο γραφείο της γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Εκείνη με τη σειρά της, να συγκαλεί σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ελέγχων κυρίας Λεβάκου, όπου του τονίζεται το κακό το νέο: «Δεν υπάρχει παραγραφή, μην το συζητάς, πρέπει να πληρώσεις».

Για να μη γίνει δε και κανένα «λάθος» του είδους «δεν παρέλαβα», «καλέ δεν είδα τίποτε θυροκολλημένο στο γραφείο μου» κ.λπ. του στέλνουν τη «λυπητερή» και μέσω της Αστυνομίας, και με συστημένη επιστολή.

Στο μεταξύ, το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ ετοιμάζει και τα σχετικά που ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής: δέσμευση ακίνητης περιουσίας, δέσμευση λογαριασμών και ποινική δίωξη.

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει πλέον να βρει κάναν καλό δικηγόρο…

Σύμπτωση

Το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου το πέρασα «παίζοντας» στο twitter, όπου έγινε κανονικό πάρτι, με την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την απόφαση –«βγάζει μάτι» –ανάθεσης του ΚΥΣΕΑ ύστερα φυσικά από εισήγηση του στρατάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων Πάνου Καμμένου για τον εκσυγχρονισμό πέντε γηραλέων αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας του Ναυτικού. Μισό δισ. δολάρια είναι το όλο θέμα, «ψιλοπράματα» δηλαδή. Αλλά αυτό, σε συνδυασμό με την εσπευσμένη καταβολή 45 εκατομμυρίων προκαταβολικά (την ώρα που «στεγνώνουν» τα αποθεματικά για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις), είναι που έδωσε την ευκαιρία σε διαφόρους, ανενδοίαστους θα τους χαρακτηρίσω, τύπους να αμφισβητήσουν τη βούληση της κυβέρνησής μας να αποκαθάρει τη χώρα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Φυσικά, τους καταγγέλλω. Οπως ενδελεχώς εξήγησε και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος η ανάθεση της «δουλίτσας» αυτής έγινε σε «διακρατικό» πλαίσιο, άρα κανένα πρόβλημα. Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλίμονο. Και μη μου αντιτείνει κανείς ότι και ο Ακης υπέγραφε επί των ημερών του «διακρατικές συμφωνίες», διότι θα τονίσω ότι πρόκειται απλώς για μια τρομερή σύμπτωση.

Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας…

Εντελώς, μα εντελώς, άσχετα τώρα με όλα τα προηγούμενα, καταχωρώ απόσπασμα από την παρέμβαση του υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδη ενώπιον της επιτροπής που συνέστησε η Πρόεδρος Ζωή για την αποτύπωση του χρέους:

«Είναι πλήρως διακριβωμένο ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις συμβάσεων αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η παράνομη προμήθεια, ή άλλως «μίζα», που δινόταν σε έλληνες αξιωματούχους –προκειμένου με παράνομο τρόπο να συμβάλουν στην κατάρτιση αυτών των συμβάσεων –ήταν κατά μέσον όρο 4%».

4%; Not bad, θα επισημάνω. Διότι όπως λέει και ο φίλος μου ο Δημητράκης, «το μεροκάματο να βγαίνει»…

Βασανίζομαι

Επανέρχομαι στα όσα ανέφερα, προ της καταγραφής των απόψεων Νικολούδη για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά, για την υπέροχη απόφαση του ΚΥΣΕΑ «με υπογραφή Τσίπρα», η οποία αναθέτει απευθείας στην αμερικανική εταιρεία Lockheed το «λίφτινγκ» των πέντε αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας. Επανέρχομαι αναγκαστικά διότι με βασανίζουν διάφορα ερωτήματα, τα οποία θα επιθυμούσα κάποιος να τα απαντήσει στο γενικότερο πλαίσιο του αμείλικτου πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ειδικότερα: εάν έγινε κάποιος διαγωνισμός προηγουμένως, ποιοι έλαβαν μέρος, τι προσέφεραν οι άλλοι και πώς προκρίθηκε η Lockheed κ.λπ.

Εν συνεχεία επιθυμώ να ρωτήσω ποιος/ποιοι αντιπροσωπεύουν την Lockheed στην Ελλάδα, αν έχουν πάρει και άλλες παρόμοιες δουλειές ή «δουλίτσες» ως έμποροι όπλων και ποιες είναι αυτές. Ακόμη αν –αυτοί οι συγκεκριμένοι –είχαν τίποτε τραβήγματα στο παρελθόν με τις δικαστικές Αρχές ή αν πρόκειται να έχουν, δεδομένης της αφειδούς αποστολής από τον υπουργό Πάνο προς τις εισαγγελικές Αρχές φακέλων με εξοπλισμούς.

Εκτιμώ ότι λογικά κάποιος θα απαντήσει σε όλα αυτά. Κρίμα δεν είναι να με αφήσουν με τις απορίες μου έναν… αθώο και ανυποψίαστο από κάτι τέτοια άνθρωπο;

(Υποθέτω ότι όλο και κάποιος εισαγγελέας θα ασχοληθεί με τη «δουλίτσα» στη Lockheed –αν φυσικά τελειώσει ποτέ η γιγαντιαία δικαστική έρευνα για το πώς απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η τρομερή όσο και αδίστακτη κακοποιός Βίκυ Σταμάτη…).

Κόψιμο

Τέλος, οφείλω να χαιρετίσω το «μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» που απέστειλε χθες μέσω της εφημερίδας του Χατζηνικολάου ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κόψει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει τις δόσεις προς τους δανειστές.

Και αποδεδειγμένα πλέον ούτε οι προκαταβολές κόβονται!..