Στη διάψευση πληροφοριών που μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel και οι οποίες ανέφεραν πως το προσωπικό του ΔΝΤ στην Αθήνα ανακλήθηκε για λόγους δυσφορίας προχώρησαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη, διέψευσαν αναφορές που αποδίδονται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκο Θεοχαράκη, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε «τελείως ανίκανα» τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο αξιωματούχο του ΔΝΤ που δεν κατονομάζει, υποστήριξε πως το ΔΝΤ ανακάλεσε προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα εκφράζοντας δυσφορία για την καθυστερημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

«Το Πάσχα των Ορθόδοξων είναι μία εβδομάδα αργότερα από το Πάσχα των Καθολικών, για το λόγο αυτό και οι Έλληνες θεωρούν πως θα πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις. Κατά συνέπεια, οι συνομιλίες μεταξύ των ελληνικής ηγεσίας και των αξιωματούχων του ΔΝΤ μετατίθενται για τα μέσα Απριλίου», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αλλά το γερμανικό περιοδικό κάνει και μια ακόμη αναφορά. Αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group προχθές Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα» (vollig inkompetent).

Σύμφωνα με το Spiegel κατά το Euro Working Group ο κ. Θεοχαράκης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό επεσήμανε ότι εάν η Ελλάδα δεν λάβει κάποια χρήματα από τους εταίρους και την ΕΚΤ μέχρι τις 9 Απριλίου τότε θα πληρώσουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις και μετά το ΔΝΤ.

Για το θέμα αναμένεται να εκδοθεί και ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.