Ολοκληρώθηκε για το 2014 η δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αίγινα από την ΟΠΑΠ ΑE.

Η δωρεά αυτή είναι μέρος της στρατηγικής δέσμευσης της εταιρείας για διαρκή αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας στη χώρα μας και μάλιστα σε νοσοκομεία τα οποία καθημερινά εξυπηρετούν σημαντικό αριθμό πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ έναν γραμμικό επιταχυντή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών καρκίνου με έμφαση στη διεξαγωγή στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής και στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας σώματος. Μάλιστα, το ΑΧΕΠΑ με αυτή τη δωρεά είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα με δυνατότητα παροχής θεραπειών αυτού του είδους.

Ενα σύστημα ακτινογραφίας – μαστογραφίας εγκαταστάθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αίγινας Αγιος Διονύσιος, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο λειτουργούν πλέον δύο θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα. Αντίστοιχα στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός η εταιρεία προσέφερε ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας – πλησιοθεραπείας δέρματος το οποίο συμβάλλει στη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού – Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, τέλος, προσφέρθηκε ένα ψηφιακό τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό συγκρότημα, το μοναδικό σύστημα θεραπείας βραχείας διάρκειας σε δημόσιο νοσοκομείο.

Στόχος της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα της υγείας, που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της εταιρικής της υπευθυνότητας.