Στη δημοσιότητα δόθηκαν τη Δευτέρα, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονης Ελληνίδας και τριών αλλοδαπών που μετέφεραν ρουμάνους κωφάλαλους στην Ελλάδα, όπου τους εξαναγκάζουν να πωλούν διάφορα αντικείμενα ή να επαιτούν.

Πρόκειται για 48χρονο Σύρο και δύο Ρουμάνες, ηλικίας 35 και 40 ετών.

Και τα τέσσερα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 6 Μαρτίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ενώ αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Οπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας, όπου καταχωρούσαν αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπιζαν κωφάλαλα άτομα. Κατόπιν, κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, όπου τους παραλάμβαναν μέλη της οργάνωσης και τους εγκαθιστούσαν σε καταλύματα που τους παρείχαν η 49χρονη και ο 48χρονος, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν-εγκαθιστούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τούς ανάγκαζαν να επαιτούν ή να πωλούν διάφορα προϊόντα, παρακρατώντας το μισό από τις εισπράξεις τους.

Σε έρευνα σε δύο σπίτια σε Περιστέρι και Κολωνό βρέθηκαν τέσσερις Ρουμάνοι, ηλικίας 21, 24, 30 και 36 ετών, θύματα της σπείρας.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., μέλη της σπείρας είναι οι:

*Καλογεροπούλου Ολγα του Φωτίου και της Ανδρομάχης, που γεννήθηκε το 1966 στο Περιστέρι.

*Rami Fawal του Hussein και της Wahiba, που γεννήθηκε το 1967 στη Συρία.

*Feher Ritta του Vasile και της Julia, που γεννήθηκε το 1980 στη Ρουμανία.

*Puscas Gheorgheta του Ion και της Smaranta, που γεννήθηκε το 1975 στη Ρουμανία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εμπορία ανθρώπων κατά συναυτουργία.