Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος εταιρειών εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ευρεία επιχείρηση, πρωινές ώρες της Τετάρτης, σε συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κατερίνη, συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, ομογενείς από το Καζακστάν και τη Γεωργία, ηλικίας 30, 37, 39, 43 και 45 ετών.

Συνεργοί τους ήταν 33χρονος ομογενής από τη Ρωσία, ήδη έγκλειστος των Φυλακών Λάρισας, καθώς και άγνωστος αριθμός μελών της σπείρας που αναζητούνται.

Οπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, συγκρότησαν από τον Μάρτιο του 2014 εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε εταιρείες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν οχήματα που έμοιαζαν με αστυνομικά και φορούσαν στολές αστυνομικών. Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες άλλαζαν συχνά, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Τα εμπορεύματα που αφαιρούσαν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και τα μετέφεραν για φύλαξη σε πόλεις μακριά από την Αθήνα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας στις 24-10-2014, στο 72ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ακινητοποίησαν και έκλεψαν φορτηγό που μετέφερε 3.600 γούνες αξίας 8 εκατ. ευρώ. Το όχημα βρέθηκε αργότερα στον Ασπρόπυργο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί 1.100 γούνες αξίας ενός εκατ. ευρώ.

Στις 5-3-2014 τα μέλη της σπείρας μπήκαν σε προαύλιο εταιρείας στον Ασπρόπυργο και αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου καθώς και ένα καρότσι μεταφοράς.

Στις 6-3-2014 μπήκαν σε αποθήκη εταιρείας στο Μενίδι και αφαίρεσαν 10 παλέτες με παιδικά παιχνίδια, αξίας 10.000 ευρώ. Την ίδια μέρα βρέθηκε φορτηγό που έφερε τις εν λόγω κλεμμένες πινακίδες, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκε μέρος των κλεμμένων παιχνιδιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 311 γούνες, τέσσερα πιστόλια, 429 φυσίγγια, στιλέτο, 13.245 ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπή, αρπαγή και αντιποίηση Αρχής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.