Αμείωτη συνεχίζεται η «μάχη των γραφείων» που δίνει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αφορά τους χώρους που έχουν διατεθεί στο παρελθόν σε πρώην πρωθυπουργούς, πρώην προέδρους ΚΟ και πρώην αντιπροέδρους κυβερνήσεων.

Η ίδια έχει διακηρύξει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός όσον αφορά την χρήση των χώρων που διαθέτει η Βουλή κυρίως στο κεντρικό κτήριο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου και τους βουλευτές.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχει ζητήσει με επιστολή της από τρεις πρώην πρωθυπουργούς που δεν είναι πλέον βουλευτές (Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Κων/νο Μητσοτάκη) να παραχωρήσουν τους χώρους που διατηρούν στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου στην απαντητική του επιστολή εμφανίζεται έτοιμος να παραδώσει το γραφείο του αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε να του παραχωρηθεί γραφείο σε άλλο κτήριο της Βουλής, ενώ ο κ. Σημίτης φέρεται να αιτιολογεί την διατήρηση γραφείου επικαλούμενος λόγους ασφαλείας (άγνωστο παραμένει ακόμα το τι θα πράξει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μητσοτάκης).

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχει αναλάβει η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντολή να παραχωρήσουν τα γραφεία που διατηρούσαν στο κτήριο επί των οδών Μητροπόλεως & Φιλελλήνων, όπου είναι και τα γραφεία των βουλευτών, τόσο η Μαρία Δαμανάκη, με την ιδιότητα της πρώην προέδρου της Κ.Ο. του Συνασπισμού, όσο και ο Θ. Πάγκαλος, με την ιδιότητα του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Πάγκαλος: Ουδέποτε εζήτησα και ουδέποτε μου εδόθη γραφείο

«Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου , βουλευτής επί 32 χρόνια της Περιφέρειας Αττικής, Θεόδωρος Πάγκαλος, άκουσε με κατάπληξη ότι η Πρόεδρος της Βουλής του αφαίρεσε το γραφείο, το οποίο η Βουλή του είχε διαθέσει, στο κτίριο επί των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

Ο κ. Πάγκαλος διευκρινίζει ότι ουδέποτε εζήτησε και ουδέποτε του εδόθη γραφείο στο κτίριο επί των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Του προτάθηκε μόνο ένα γραφείο στην οδό Βουλής 4, το οποίο δεν χρησιμοποίησε ούτε είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει, γιατί οι ελάχιστες διαστάσεις του δεν τον διευκόλυναν στην αποθήκευση και τακτοποίηση του αρχείου, το οποίο έχει σκοπό να παραδώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από