Την ενέργεια της κυβέρνησης για την επανασύσταση-επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το υποσυζήτηση σχετικό νομοσχέδιο χαιρετίζουν οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν με την κατάργηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα τον Ιούνιο του 2013 και τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που ονειρευτήκαμε μαζί με την αλληλέγγυα κοινωνία».

Υπογραμμίζουν ότι το σχέδιο νόμου που έθεσε στη δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είναι το πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και επισημαίνουν ότι «συμμετέχουμε δημιουργικά προκειμένου να αποσαφηνιστούν ή να τροποποιηθούν προς το βέλτιστο συγκεκριμένες προβλέψεις».

Και ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι αντίθετη με το σχέδιο νόμου επειδή οι εκπρόσωποι της εξαιρούνται στο εξής απο το ΔΣ της εταιρείας- «είναι απαραίτητο στον διάλογο και τις τελικές αποφάσεις να ληφθούν υπόψη ακόμα και τώρα, οι θέσεις των θεσμικών οργάνων», ισχυριζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ-, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ με την κίνηση τους αυτή φαίνεται να διαχωρίζουν τη θέση τους. Εμφανίζονται να θέλουν να συνεισφέρουν στο διάλογο για το προς ψήφιση νομοσχέδιο και καταθέτουν τις προτάσεις τους για να καλυφθούν κενά και να εξαλειφθούν γκρίζες ζώνες.

«Είμαστε», τονίζουν,«σε επαφή με βουλευτές όλων των κομμάτων που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν ουσιαστικά, με προτάσεις, κατά την συζήτηση του ν/σ. Στη διαβούλευση που προηγήθηκε, με τον υπουργό και το επιτελείο του, έχουμε καταθέσει αναλυτικές προτάσεις και θα συνεχίσουμε με προτάσεις για τροποποιήσεις και βελτιώσεις επί του σχεδίου νόμου προκειμένου να γίνει πράξη αυτό που παλεύουμε από τις 11 Ιουνίου του 2013 δηλαδή να πάρουμε στα χέρια μας εργαζόμενοι και κοινωνία το δημόσιο αγαθό της Ραδιοτηλεόρασης».