Τρεις υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, δύο άνδρες 46 και 48 ετών και μία 60χρονη, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της επιχείρησης στο Μαρούσι όπου εργάζονταν ως ταμίες.

Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα διαπράχθηκε στις 2 Μαρτίου ένοπλη ληστεία, κατά την οποία άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν 56.000 ευρώ.

Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα και από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού του καταστήματος, ο 46χρονος και η 60χρονη, που εργάζονταν την ημέρα εκείνη ως ταμίες, μετά τη διάπραξη της ληστείας αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο 17.300 ευρώ. Μέρος των χρημάτων αυτών έδωσαν την επομένη στον 48χρονο, επίσης εργαζόμενο ως ταμία, ο οποίος στη διάρκεια της ληστείας απουσίαζε με ολιγόωρη άδεια.

Κατά την εξέτασή τους για τη ληστεία, ο 46χρονος και η 60χρονη κατέθεσαν ψευδώς ότι το χρηματικό ποσό που υπεξαίρεσαν είχε αφαιρεθεί από τους άγνωστους δράστες που είχαν διαπράξει προηγουμένως τη ληστεία.

Σε έρευνες στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 15.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους -κατά περίπτωση- για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ψευδορκία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.