Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Επιτέλους, η λακκούβα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Καυταντζόγλου επιδιορθώθηκε ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά το τηλεφώνημα που κάναμε στον Δήμο Αθηναίων, στον τετραψήφιο 1595. Ναι, τόσο χρειάστηκε, 3 εβδομάδες.

Τη Δευτέρα, 16/2 συνεργείο του Δήμου τοποθέτησε άσφαλτο στο σημείο. Στο διάστημα που μεσολάβησε κρατούσαμε ένα…ημερολόγιο καταγράφοντας πόσες ημέρες θα χρειαστούν για να καλυφθεί και τι εργασίες γίνονται.

Σημειώνεται πάντως ότι η λακκούβα δεν αποκλείεται να ήταν στο σημείο περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Απλώς στις 25 Ιανουαρίου την εντοπίσαμε και ενημερώσαμε τον Δήμο.

Γιατί τώρα αυτή η καθυστέρηση, γιατί χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες, ίσως και περισσότερο για την επιδιόρθωσή της;

Να τι μας απάντησε το αρμόδιο τμήμα αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων:

-Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος δεν είχε άσφαλτο. Συνεπώς ένας λόγος καθυστέρησης ίσως οφείλεται σ’ αυτό.

χρόνος επιδιόρθωσης μίας λακκούβας δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Όταν πρόκειται όμως για ένα πολύ επικίνδυνο σημείο τότε –τονίζεται από τον Δήμο – η επιδιόρθωση μπορεί να γίνει και αυθημερόν.

-Οι υπεύθυνοι προσθέτουν πάντως πως τα τηλέφωνα για λακκούβες και φθορές στο δρόμο είναι καθημερινά. «Είναι τεράστια η έκταση του οδικού δικτύου. Μιλάμε για τον Δήμο της Αθήνας. Έχουμε 3 συνεργεία που πολλές φορές δεν προλαβαίνουν…».

-Τα συνεργεία του Δήμου έχουν και ανθρώπους για να εντοπίζουν φθορές αλλά είναι αδύνατο να βλέπουν τα πάντα. Γι’ αυτό το λόγο συμβουλεύουν τους Αθηναίους αν εντοπίζουν λακκούβες ή άλλες φθορές στο οδόστρωμα να ενημερώνουν τον Δήμο.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στο οδικό δίκτυο της Αττικής οι φθορές και οι λακκούβες είναι αμέτρητες. Και όχι μόνο σε δευτερεύοντες δρόμους γειτονιάς. Κεντρικές λεωφόροι ακόμη και στην καρδιά της Αθήνας μοιάζουν με βομβαρδισμένα τοπία. Τοποθετείται κακό υλικό εξαρχής; Συντηρούνται ελάχιστα; Δρόμους ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας πάντως δεν τους λες. Και όπως φαίνεται ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για τις κακοτεχνίες, τις αστοχίες και τα προβλήματα στο οδόστρωμα. Γι’ αυτό προσοχή στις λακκούβες…

Αν δείτε λακκούβα στο οδόστρωμα

*Τηλεφωνήστε στον τετραψήφιο αριθμό του Δήμου Αθηναίων 1595 (Γραμμή εξυπηρέτησης Δημότη)

*Στείλτε ηλεκτρονικά το μήνυμα σας στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης του Δήμου Αθηναίων