Ερευνα για φοροδιαφυγή και άλλες ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος 39χρονου οδοντιάτρου, που διατηρεί οδοντιατρείο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Προηγήθηκε καταγγελία από ιδιώτη ότι σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου κατέβαλλε τμηματικά το ποσό των 3.800 ευρώ στον οδοντίατρο, για υπηρεσίες που του παρείχε, χωρίς όμως να λάβει τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο οδοντιατρείο, όπου πραγματοποίησε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, τη διενέργεια φορολογικών διασταυρώσεων, καθώς και την εφαρμογή της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παρελήφθησαν και τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης για τον περαιτέρω έλεγχό τους.

Διαπιστώθηκαν ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα η μη έκδοση συνολικά 142 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, οι 81 για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στο οδοντιατρείο το 2012 και οι υπόλοιπες 61 για το 2013, όπου περιλαμβάνονται και οι δύο επίμαχες αποδείξεις συνολικής άξιας 3.800 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και διοικητικές φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να διερευνηθεί όλο το εύρος της υπόθεσης.

Σε βάρος του οδοντιάτρου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες κατά της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από