Οι εκτός έδρας αγώνες «πληγώνουν» τον Παναθηναϊκό και το αποψινό ματς με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (21.45 Novasports2) αποτελεί σοβαρό κριτήριο για τις δυνατότητες των Πρασίνων στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (που ταξίδεψε στην Ισπανία χωρίς τον κλινήρη Νίκο Παππά) εκτός Ελλάδας σημείωσε μόνο μία νίκη στην α’ φάση, ενώ στην Α1 έχει να νικήσει μακριά από το ΟΑΚΑ από την 1η Δεκεμβρίου, όταν πέρασε νικηφόρα από την Αμαλιάδα. Στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός νίκησε μόνο την Τουρόβ στην Πολωνία και ηττήθηκε σε Μόναχο, Μιλάνο, Κωνσταντινούπολη (Φενέρ) και Βαρκελώνη (78-69 από την αποψινή αντίπαλό του) και στο πρωτάθλημα ηττήθηκε κατά σειρά από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

«Πάμε στη Βαρκελώνη για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Προερχόμαστε από μια άσχημη ήττα από τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να την αφήσουμε πίσω μας» δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ, ενώ ο ΝτεΜάρκους Νέλσον τόνισε: «Αυτό που πρέπει εμείς να προσέξουμε είναι η άμυνά μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσει από την επίθεσή μας, ενώ επιβάλλεται να έχουμε καλές επιστροφές».