Σε εξέλιξη είναι τη Δευτέρα αστυνομικές έρευνες στην Περαχώρα Λουτρακίου, σε σπίτι που είχε νοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής γυναικείας αστυνομικής ταυτότητας που βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο και δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπό έρευνα σπίτι έχει βρεθεί τάπερ με εκρηκτικά και για τον λόγο αυτό οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής, σε συνεργασία με τα ΤΕΕΜ, λαμβάνουν ιδιαίτερες προφυλάξεις για το ενδεχόμενο η κατοικία να είναι παγιδευμένη. Στην περιοχή βρέθηκαν και δύο κλεμμένα οχήματα, ένα τζιπ και ένα βαν, που επίσης εξετάζονται.

Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητά τα ίχνη τόσο της γυναίκας-συνεργού του Ξηρού, όσο και ενός άνδρα, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 30 ετών, καθώς και άγνωστου ακόμη αριθμού συνεργών τους.

Οπως προκύπτει, τον περασμένο Σεπτέμβριο περιήλθαν στην Αντιτρομοκρατική πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άντρας που προσομοίαζε με τον Χριστόδουλο Ξηρό διέμενε και σύχναζε στην ευρύτερη περιοχή Νέας Μάκρης, Μαραθώνα και Κερατέας Αναβύσσου Αττικής.

Διαπιστώθηκε ότι το σπίτι της Αναβύσσου ενοικιάστηκε από άντρα με το όνομα Θεοχάρης, ηλικίας περίπου 30 ετών, που έφερε δύο τατουάζ. Αυτός δήλωσε παντρεμένος και εμφανίστηκε στο ραντεβού με τον ιδιοκτήτη, τον περασμένο Μάιο, ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέροντάς του ότι έχει αποσπαστεί στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού των πετρελαιοφόρων γνωστού επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεση του ιδιοκτήτη προκύπτει ότι, κατά δήλωση του «Θεοχάρη», στη μονοκατοικία των 60 τετραγωνικών, που μισθώθηκε προς 250 ευρώ τον μήνα, θα διέμενε προσωρινά γνωστό του άτομο ονόματι Νίκος, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης. Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε τον Χριστόδουλο Ξηρό με απόλυτη βεβαιότητα ως τον «Νίκο», τον «επιστάτη» του σπιτιού.

Με βάση άλλη κατάθεση, γείτονας είχε συναντήσει τον «Νίκο» πέρυσι το καλοκαίρι τυχαία στον δρόμο, να επιβαίνει σε ποδήλατο, συνοδευόμενος από γυναίκα που επέβαινε σε άλλο ποδήλατο.

Σημαντική είναι και η κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, όπου δεν κάνει καμία αναφορά σε σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα. Οπως καταθέτει, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 του ανατέθηκε η διενέργεια ερευνών στις περιοχές Νέας Μάκρης, Μαραθώνα και Αναβύσσου, όπου κατά πληροφορίες διέμενε και σύχναζε άτομο που προσομοίαζε στον Χριστόδουλο Ξηρό. Στις 3 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει ο αστυνομικός, για πρώτη φορά εντοπίστηκε ο Ξηρός και την ίδια ημέρα το μεσημέρι επιβιβάστηκε στο ποδήλατο και κατευθύνθηκε προς την οδό Μουσών.

Αντιλαμβανόμενοι οι αστυνομικοί ότι ο εν λόγω άντρας είχε εξέλθει από τη μονοκατοικία που επιτηρούσαν διακριτικά, αποφάσισαν να τον ελέγξουν. Τον κάλεσαν να υποβληθεί στη διαδικασία νομίμου αστυνομικού ελέγχου, αφού προηγουμένως του δήλωσαν την αστυνομική τους ιδιότητα.

Τότε ο Ξηρός -πάντα σύμφωνα με όσα καταθέτει ο συγκεκριμένος αστυνομικός- χωρίς να αντιδράσει ακινητοποίησε το ποδήλατό του. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και σε άμεση οπτική επαφή πλέον μαζί του τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα και τον συνέλαβαν.