Απάτες και πλαστογραφίες με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων διέπραττε η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν σε Μοσχάτο, Αθήνα, Αμπελοκήπους, Κόρινθο και Καλαμάτα, έξι άτομα, όλοι Ελληνες, ηλικίας 41-57 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι έλληνες συνεργοί τους, ηλικίας 36-57 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας.

Οπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2014, εγκληματική ομάδα που πλαστογραφούσε δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, ειδικών πληρεξουσίων, λογαριασμών οργανισμών κλπ εγγράφων θανόντων, εν ζωή δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών με μεγάλα χρηματικά ποσά και με τη χρήση των πλαστών αυτών εγγράφων προέβαινε στην ανάληψή τους.
  
Οπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία-προσωπικά δεδομένα θανόντων είτε από γραφεία τελετών, είτε από Δημοτικά αρχεία, είτε μέσω πελατειακών σχέσεων-συνεργασιών που είχαν με τραπεζικά ιδρύματα.

Μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι στις 3 και στις 8 Οκτωβρίου 56χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από 57χρονο συνεργό του που αναζητείται, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο δελτίο ταυτότητας, πλαστό λογαριασμό δημοσίου οργανισμού και εκκαθαριστικό σημείωμα με στοιχεία αποβιώσαντος τον Ιούλιο του 2014, απέσπασαν τμηματικά 250.000 ευρώ, από τραπεζικούς λογαριασμούς που ο θανών διατηρούσε εν ζωή.
  
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, μαζί με 45χρονο που αναζητείται, ανέμεναν τους συνεργούς τους έξω από την τράπεζα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας είχαν επιχειρήσει ανάληψη επιπλέον 30.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος της ομάδας είναι ο ίδιος που είχε αρχηγικό ρόλο και σε άλλη εγκληματική ομάδα που διέπραττε παρόμοια αδικήματα, μέλη της οποίας συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των Νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από