Την απόκτηση του νέου τηλεπικοινωνιακού συστήματος τύπου Tetra, για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Το εν λόγω σύστημα αποτελεί εξ ολοκλήρου προϊόν δωρεάς προς το ελληνικό Δημόσιο, που υπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ. Η δωρεά συνοδεύεται και με την παροχή συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος, αξίας 2,2 εκατ. ευρώ, για έναν χρόνο.

Σε πρώτη φάση το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου Tetra θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας στην Αττική και κατόπιν σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

«Η ανάληψη των καθηκόντων μου συνέπεσε με τη λήξη της δεκαετούς σύμβασης με το σύστημα Τetra που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Tο κόστος συντήρησης του συστήματος που ήταν σε λειτουργία και που μας ζητείτο η ανανέωση της σύμβασής του για τα επόμενα δέκα χρόνια ανέρχονταν στα 80 εκατ. ευρώ» ανέφερε, με αφορμή τη δωρεά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Καταφέραμε να εξοπλίσουμε την Ελληνική Αστυνομία με το πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σύστημα επικοινωνίας, χωρίς να επιβαρύνουμε, το ελληνικό δημόσιο και τον έλληνα φορολογούμενο, ούτε με ένα ευρώ. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες, με επιμονή και υπομονή μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα» σημείωσε ο υπουργός.